Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

ESPN luistert naar Ajax en supporters en zendt duel met Barendrecht tóch uit

Goed nieuws! De lobby vanuit Ajax en zijn supporters om het KNVB-bekerduel met BVV Barendrecht alsnog uit te zenden, heeft geholpen. Zodoende kunnen we onze club op woensdag 15 december om 21.00 uur alsnog live in actie zien in het bekertoernooi.

08 december 2021 - 15:17
Barendrechtlive800
Het stadion blijft helaas leeg, maar thuis voor de buis zijn we er toch bij. © AFC Ajax

Nadat bekend werd dat Ajax - Barendrecht niet op de kijkbuis zou komen, ontstond er al snel ophef. Niet alleen omdat het gewoon vervelend is als duels niet worden uitgezonden, maar ook omdat de stadions leegblijven. Supporters zijn aangewezen op de televisie en precies daarop was het duel tot voor kort niet te zien.

Zendgemachtigde ESPN legde eerder al aan Ajax Life uit dat het tot de kwartfinales is gerechtigd om per bekerronde zes duels live uit te zenden. Twee live wedstrijden op zowel dinsdag, woensdag, als donderdag. Onze club viel buiten de boot, omdat andere affiches als meer aansprekend werden beschouwd.

Aanbevolen
ESPN legt uit waarom Ajax - Barendrecht niet live wordt uitgezonden

ESPN stelde nog voor om Ajax - Barendrecht naar donderdag te verplaatsen, zodat het bekerduel alsnog live kon worden uitgezonden, maar desondanks gaf de KNVB geen gehoor aan dit verzoek. Een complex gedoe allemaal, waar alle partijen elkaar als schuldige aanwezen.

Na hard geroep van Ajaxsupporters en onder druk van de club zelf, is het alsnog gelukt om het bekerduel met Barendrecht live op televisie te krijgen. Daarvoor is wel een aanpassing in het speelschema nodig. Zodoende wordt er niet om 20.15, maar om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena afgetrapt.

Het liefst zijn we live in het stadion aanwezig, maar we zijn in ieder geval blij dat we ons cluppie nu via de kijkbuis kunnen volgen.  

Aanbevolen
Ajax - Barendrecht niet op tv? Daar zit de KKD elke week mee!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >