Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag mist bij Ajax de honger om wedstrijden te winnen

Winnen van een Europese topclub en vervolgens gelijkspelen tegen een middenmoter in de eredivisie. Het is om gek van te worden. We gokken dat de handen van psychologen jeuken. Erik ten Hag wijt het mindere spel tegen ‘de kleintjes’ vooral aan het gebrek aan honger in zijn ploeg.

08 november 2021 - 08:24
Thgoahead800
Ten Hag weet dat er mentaal iets niet lekker zit in zijn ploeg. © Pro Shots

Ajax staat dit seizoen al op negen verliespunten in de eredivisie, terwijl het in de Champions League de pannen van het dak speelt. Er is serieus iets mis met de mentaliteit van de ploeg, anders kunnen wij het ook niet meer verklaren. Ten Hag sprak na afloop van honger. Althans, van het gebrek daaraan.

“We hadden heel veel balbezit,” zo trapte de trainer af. “Maar het gaat erom wat je daarmee doet. Het is een open deur intrappen, maar daar deden we te weinig mee. Uiteindelijk creëren we wel honderd procent kansen, maar missen we de hongerigheid om de goal te maken en de bal bij wijze van spreken dwars door het net te schieten.”

De ploeg van Ten Hag speelde doordeweeks een intens duel met Borussia Dortmund, maar de trainer wil niks weten van vermoeidheid. Zijn ploeg moet leveren. Altijd. “Er is geen ‘maar’ of ‘als’. Je moet er klaar voor zijn, vanaf het begin. Het maakt niet uit hoe lang je speelt, of dat nou voor negentig minuten is of korter.”

Aanbevolen
Dit valt op terwijl gifloos Ajax punten verspeelt tegen Go Ahead Eagles

Als het geen vermoeidheid is, dan zit er dus mentaal iets niet goed bij Ajax. Ten Hag erkent dat ook. “De vastberadenheid is er op dit moment niet. Daar moeten we heel snel mee aan de slag om dat te veranderen, anders blijven dit soort wedstrijden moeilijk. We moeten meer energie in dit soort duels leggen.”

Ten Hag weet dat het zijn taak is om zijn ploeg mentaal voor te bereiden, maar kijkt ook zijn spelersgroep daarop aan. “Het is mijn job om de ploeg te pushen. Daarbij heb ik ook een aantal spelers die elkaar de waarheid zeggen en de anderen meenemen. Als je kampioen wil worden, komen er ook mentale factoren om de hoek kijken die beslissend zijn.” 

Een groot deel van de selectie vliegt uit richting hun nationale ploegen. Dat is normaal gesproken een hinderlijke onderbreking, maar misschien nu juist wel even goed. “Het hangt er natuurlijk vanaf met welke resultaten ze terugkomen en of ze fit blijven. Maar als ze de juiste lessen hieruit trekken, kunnen we er weer met nieuwe energie tegenaan gaan.”

Aanbevolen
Stoeltje 63: Ga je gang

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >