Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax treedt met boetes en stadionverboden hard op tegen zwarthandel

Ajax treedt hard op tegen personen die hun aangekochte wedstrijdkaarten tegen woekerprijzen aanbieden op de zwarte markt. Afgelopen week meldden wij al dat dit de club een doorn in het oog is en inmiddels zijn 25 van deze illegale verkopers getraceerd. Zij kunnen een fikse straf verwachten.

17 oktober 2021 - 12:50
Vlaggetjes CL 1200
Denk aan je medesupporters en voorkom zwarthandel. © De Brouwer

De kaartverkoop van Ajax - Borussia Dortmund was nog maar net van start gegaan, toen de eerste tickets alweer tegen veel te hoge prijzen werden aangeboden op verkoopplatformen als Marktplaats, Viagogo en Ticketswap.

Het blijft diep triest dat sommige mensen veel geld willen verdienen over de rug van andere Ajacieden. Gelukkig wordt deze illegale zwarthandel hard aangepakt. Van 25 ‘verkopers’ heeft Ajax inmiddels de gegevens achterhaald. Deze konden direct gelinkt worden aan zwarthandel.

Van deze personen wordt de seizoenkaart geblokkeerd. Daarnaast kunnen zij rekenen op een boete van 450 euro en een stadionverbod van achttien maanden. “Ajax zal deze personen ook aanmelden bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod,” laat een voorlichter van de club weten, die verwacht dat het aantal getraceerde verkopers in de komende dagen verder zal oplopen.

De zwarthandelaren die in de kraag zijn gevat probeerden voornamelijk kaarten voor het Champions League-duel tussen Ajax en Borussia Dortmund voor torenhoge prijzen te slijten. Een klein deel bood tickets aan voor de competitietopper tegen PSV of de eerder gespeelde wedstrijd tegen Besiktas JK.

Aanbevolen
Laat je niet oplichten met dubieuze verkoop voor Ajax - Dortmund!

Als SV Ajax willen wij nogmaals benadrukken dat wij het betreuren dat er personen zijn die veel geld willen verdienen over de rug van medesupporters. Zij maken misbruik van de populariteit van Ajax en de schaarste aan kaartjes die bij sommige wedstrijden ontstaat.

Te vaak zien we screenshots voorbij komen van gesprekken met deze verkopers, die voor zichzelf verantwoorden dat ze deze kaarten voor 400 euro of (veel) meer aanbieden. Daarbij is het zelfs de vraag of kopers niet worden opgelicht. Zwarthandel is en blijft strafbaar. We raden iedereen nogmaals aan om alleen kaarten aan te schaffen via de officiële kanalen.

Laat de actie die Ajax onderneemt tegen deze zwarthandel een waarschuwing zijn. Werk er niet aan mee. Voor je het weet kun je een lange tijd niet meer naar Ajax en ploft er daarnaast een pittige boete op de deurmat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >