Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller dankt goede genen en tatami voor ongekende duelkracht

Doelpunten maak je niet zomaar. Daar gaat het een en ander aan vooraf. En hoe goed het neusje voor de goal van Sébastien Haller ook is, hij is geen pure balletjesafwachter. Nee, hij voetbalt mee en vecht volop duels uit. Die duels wint hij meestal. Wat is zijn geheim?

08 januari 2021 - 16:56
Hallerjudocar
Haller stond als klein jochie een tijdje op de tatami. © Ajax Images

Haller was gemeten over seizoen 2018/2019 de speler die in de Bundesliga de meeste duels uitvocht en als spits wist hij meer dan 50 procent van die persoonlijke duels te winnen. Dat is ongekend, zeker voor een aanvaller.

Zijn lengte van 1.90 meter helpt mee, maar het is ook handig om te weten hoe je je lichaam moet gebruiken. Dat heeft Haller inderdaad geleerd. Hoe is hij zo sterk geworden? “Ik denk dat het vooral mijn genen zijn. Ik ben met dit lichaam geboren,” antwoordt Haller tegenover Ajax Life.

“Dit is mijn lichaam en ik werk er iedere dag mee, om het beste uit mezelf te halen. Als je van kleins af aan groter bent dan de jongens om je heen, moet je je lichaam gebruiken. Dat is ook regelmatig tegen mij gezegd. Het is mijn kracht geworden en je kracht moet je gebruiken om te presteren. Dat is wat ik doe.”

We weten dat Haller in zijn tijd bij FC Utrecht al iedere dag met zijn lichaam werkte, want los van de trainingen op de club had hij ook een abonnement bij de sportschool die is gevestigd in Nieuw Galgenwaard. Anders gezegd: de spits is niet te beroerd om in zichzelf te investeren.

Of de judokunstjes die hij op jonge leeftijd heeft geleerd hierbij helpen, weet hij eerlijk gezegd niet. Haller werd als klein jochie door zijn moeder op judo gedaan omdat zij liever niet had dat hij ging voetballen. Na een jaartje of twee won Haller die ‘strijd’ en kreeg hij alsnog zijn zin.

“Ik weet niet of ik sterk ben geworden dankzij het judoën, maar je leert hoe je kunt vallen zonder jezelf pijn te doen. Maar wat je vooral wordt bijgebracht, is discipline. Je kunt op de tatami niet zomaar doen wat je wilt, er gelden allerlei regels. Dat is een belangrijk onderdeel van deze sport. Ik denk dat mijn ouders me daarom hebben ingeschreven voor judo, want ik was altijd nogal een druk en opgewonden kind.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >