Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geweldig, Blind inzetbaar tegen Sparta!

Goed nieuws! Daley Blind behoort tot de wedstrijdselectie die Erik ten Hag samenstelt voor de confrontatie met Sparta. Dat liet de oefenmeester weten tijdens het perspraatje richting de start van eredivisieseizoen 2020/2021.

11 september 2020 - 13:42
Blind 1200
Daley is er gelukkig bij zondag, als Ajax afreist naar Sparta. © Ajax Images

Ajax communiceerde eerder deze week het geweldige nieuws dat Blind door de medici was vrijgegeven om weer volop met de groep te trainen. Een aantal dagen voor die berichtgeving stond de Ajacied overigens al met zijn medespelers op het veld. 

Ten Hag: "Het gaat goed met Daley. Hij traint al een week mee en is inzetbaar voor zondag. Hij is safe. Ja, er is een reden dat zijn ICD af is gegaan. Dat is zijn protectie, maar hij kan spelen. Het gaat goed met hem. Hij heeft vertrouwen en wij ook. De resultaten van de onderzoeken zijn bevredigend. Of hij speelt, dan zien jullie zondag."

De dertigjarige Blind werd tijdens het oefenduel met Hertha BSC (1-0) halsoverkop vervangen omdat zijn ICD ingreep. Dat apparaatje is geplaatst nadat vorig seizoen zijn hartspier ontstoken raakte en grijpt in bij hartritmestoornissen.

Blind miste twee interlands met Oranje, maar trainde ondertussen gewoon door op De Toekomst. Het goede nieuws vanuit Ajax dat de verdediger weer kan voetballen alsof er nooit iets aan de hand is geweest, klonk menigeen als muziek in de oren.

Dat het kind van de club bij de wedstrijdselectie voor Sparta-uit zit is eveneens iets om hartstikke blij van te worden, in de eerste plaats voor de speler en zijn omgeving zelf. 

De wedstrijd op Het Kasteel wordt zondag om 14.30 uur in gang gefloten door scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >