Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit zijn de clubs die Ajax kan loten in de Champions League!

Een dikke maand later dan gepland kunnen de balletjes worden opgewarmd! De loting voor de groepsfase van de Champions League vindt donderdag plaats en eindelijk zijn alle 32 deelnemers bekend. Dit betekent dat we nu weten wie Ajax wel en niet kan loten.

30 september 2020 - 22:49
Tegenwieinclcar
Hopelijk ligt er weer veel moois in het verschiet! © Pro Shots

Het definitief staken van de eredivisie heeft gelukkig geen enkele consequentie voor het Europese avontuur van Ajax. Een startbewijs voor de Champions League lag al in het verschiet en toen vielen alle losse puzzelstukjes ook nog eens op hun plaats.

Het voorlopige startbewijs werd een definitief toegangsbewijs en dankzij de ontwikkelingen in de voorronde promoveerde Ajax zelfs naar een plekje in pot 2. Biedt deze verbeterde uitgangspositie ook garanties op succes? Nee, dat niet direct. Vorig seizoen werd de groepsfase vanuit pot 2 niet overleefd.

Toch worden enkele zware tegenstanders sowieso ontlopen. Of gaat het zelfs om zeven clubs die stuk voor stuk in de categorie 'pittig' mogen worden ingedeeld? Het betreft FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Borussia Dortmund en Chelsea waar Ajax dus NIET tegen kan loten.

De 32 clubs worden bij de loting verspreid over vier potten, waaruit telkens een balletje met een club wordt getrokken om die vervolgens over de acht groepen te verdelen. Aangezien een poule bestaat uit vier clubs, wordt die als vanzelf gevuld. Clubs uit dezelfde nationale competitie kunnen elkaar niet treffen.

Er spelen tegenwoordig natuurlijk overal en nergens oud-Ajacieden, dus wie weet wie Ajax nog eens tegenkomt tijdens seizoen 2020/2021. Overigens is het nog maar zeer de vraag of wij als supporters ook Europese avondjes tegemoet gaan. De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus doen ons vrezen voor het ergste...

Maar goed, eerst maar eens loten. Koude en warme balletjes husselen, je kent het wel! De loting vindt donderdag om 17.00 uur plaats op het hoofdkantoor van de Uefa en via streampjes of televisie kunnen we uiteraard loeren welk resultaat de loting oplevert.

Dit zijn de clubs die Ajax kan loten in de Champions League:

Pot 1:
Real Madrid
Liverpool
Juventus
Bayern München
Paris Saint-Germain
Zenit St. Petersburg
FC Porto
Sevilla

Pot 3:
Dinamo Kiev
Red Bull Salzburg
Red Bull Leipzig
Internazionale
Olympiakos Piraeus
Lazio Roma
FK Krasnodar
Atalanta Bergamo

Pot 4:
Lokomotiv Moskou
Olympique Marseille
Club Brugge
Borussia Mönchengladbach
Basaksehir
FC Midtjylland
Stade Rennes
Ferencváros

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >