Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Unieke beelden: negentig minuten lang feest met Cerny en Klaassen in Glasgow

Het Europese seizoen in 2015/2016 liep uit op een behoorlijke deceptie. Maar er zaten gelukkig ook mooie momenten tussen. We gaan vijf jaar terug in de tijd toen Vaclav Cerny de held in Glasgow werd. De aanvaller vierde zijn late treffer tegen Celtic samen met Davy Klaassen en het uitvak. En dat leverde fijne beelden op!

30 juni 2020 - 14:32

Toenmalig trainer Frank de Boer stelde voorafgaand aan het seizoen dat het behalen van de halve finales van de Europa League de doelstelling was. Achteraf gezien was dat wellicht iets te ambitieus. Twee weken na de uitontmoeting met Celtic vloog Ajax namelijk alsnog uit de Europa League.

Maar goed, terug naar Glasgow! Na vier groepsduels stond Ajax op drie punten. De opdracht was die bewuste avond in ieder geval duidelijk: winnen. Deed de ploeg dat niet, dan was het Europese seizoen zo goed als voorbij. En gewonnen werd er, met dank aan een late countergoal van Cerny.

Een kleine vijf minuten voor tijd veroverde hij de bal op eigen helft. Arek Milik sprintte vervolgens het halve veld over, om daarna af te leggen op Cerny. De aanvaller leek zich in eerste instantie in een lastige hoek te hebben gewerkt. Afspelen op de voor het doel vrijstaande Milik leek de enige uitweg.

Niks daarvan! Cerny schoot zelf. In de korte hoek en buiten bereik van de Schotse doelman. Raak! Een heerlijk counterdoelpunt, wat op flink wat ontlading uit het uitvak kon rekenen. De Tsjech leek in eerste instantie nog op het tribunedeel met Ajaxsupporters af te rennen, maar koos er uiteindelijk voor om zijn doelpunt met de spelers op de bank te vieren.

Cerny maakte het na afloop van het duel dubbel en dwars goed met de meegereisde fans. De jongeling meldde zich voor de afterparty in het uitvak en zette vervolgens ‘negentig minuten lang in’. Als een heuse capo zweepte hij het publiek op. Ook Klaassen kwam nog een liedje zingen! Kijk je mee?

https://twitter.com/AFCAjax/status/920206776850530305?s=20

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >