Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Timber glimt na debuut: 'Het ging op zich wel prima'

Veel mensen waren verrast door de keuze van Erik ten Hag voor Jurriën Timber in de basiself tegen sc Heerenveen (1-3), maar de achttienjarige voelde een dag eerder al dat een debuut op komst was en dus mocht de trotse tiener tekst en uitleg geven over een uitgekomen droom.

08 maart 2020 - 10:05
timber-1200
De achttienjarige Timber in duel met de watervlugge Ejuke. © Pro Shots

Zichtbaar tevreden, opgelucht en trots verscheen Timber op zijn slippertjes in de mixed zone. Daar stond een plukje schrijvende media, waaronder Ajax Life, hem op te wachten. De jongeling glom van trots en daar was ook alle reden toe.

“Ik hoorde op dag van de wedstrijd pas dat ik zou spelen,” aldus Timber met een glunderend gezicht. “Al merkte ik het een dag eerder al wel een beetje tijdens de training, met het verdelen van de hesjes en zo.”

Timber leek vol vertrouwen en zonder schroom op het veld te staan, wat hij na de wedstrijd ook bevestigde. “Ik heb gewoon mijn best gedaan. Spanning? Mwoah. Gezonde spanning wel natuurlijk, maar nerveus? Dat viel mee. Voor de wedstrijd kwamen alle ervaren jongens even naar mij toe om te zeggen dat het goed zou komen.”

Op het veld, vlak voor de aftrap, volgde nog een dikke knuffel van Andre Onana. De goalie hield Timber een flinke poos in een soort houdgreep. Wat zei de keeper? “Hij sprak gewoon zijn vertrouwen in mij uit. Hij weet wat ik kan en wilde mij dat nog even laten weten. Hij zei dat ik mezelf moest laten zien en gewoon moest doen waar ik goed in ben.”

Erik ten Hag liet in zijn beschouwing weten dat-ie Timber uitstekend vond spelen en dat hij mede vanwege zijn snelheid had gekozen voor de debutant. Ook stelde de oefenmeester dat hij het initiatief aan de bal van Timber waardeert. 

De verdediger zelf was voorzichtig in het beoordelen van zijn prestatie. “Het ging op zich wel prima, al had ik in de eerste helft wat ongelukkige momentjes, maar in de tweede helft ging het beter, denk ik. Na tachtig minuten was het klaar en kreeg ik kramp in beide kuiten. Dat was ook logisch, want ik had al een poosje niet gespeeld.”

“Ik sta hier sowieso met een trots gevoel. Mijn dag kan niet meer stuk. We weten allemaal dat we een goede ploeg hebben. Het moment zou komen dat we ons zouden herpakken en dat was nu. Of ik onderdeel ben van de ommekeer? Nou ja, ik ben dubbel blij: drie punten en mijn debuut. Never change a winning team? Dat is aan de trainer!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >