Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wisselt Tadic om anderen in vorm te laten komen

Dusan Tadic had de eerste 65 wedstrijden sinds zijn komst naar Ajax een basisplaats. Maar we leven in rare tijden en dus begon hij tegen Fortuna Sittard (5-2) als wissel. De aanvoerder was niet gepasseerd en geblesseerd evenmin. Het heeft allemaal te maken met frisheid.

01 november 2020 - 17:10
Tadicfortunacar
Neres lijkt een beetje jaloers op het cadeautje voor Promes. © Pro Shots

Frisheid kan tijdens seizoen 2020/2021 nog wel eens het toverwoord blijken, want de wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op en het voelen nu nog een beetje als opwarmertjes, maar later dienen als vanzelf ook de grote wedstrijden zich aan. Het is zaak om tegen die tijd nog steeds fris en fruitig te zijn.

“We spelen om de drie dagen een wedstrijd. Niet alleen nu. Nee, het blijft zo. Ik moet zorgen dat spelers fris blijven. We hoeven niet direct een waarde-oordeel te vellen over Tadic. Ik wil de hele selectie gebruiken,” legt Erik ten Hag uit als de drie punten zijn veiliggesteld.

“Als ik in deze fase van het seizoen maar een beperkt aantal spelers gebruik, kunnen de anderen ook niet goed in vorm raken. En ik wil voorkomen dat spelers in slechte cijfers komen of de intensiteit niet meer aankunnen. Of het niet meer volhouden,” vervolgt de trainer.

“Daarom haal ik spelers eruit voor bepaalde wedstrijden. En dat kan ik ook doen, want we hebben een selectie met bepaalde kwaliteiten en gelijkwaardige spelers. Er is interne competitie. Maar de beste zullen spelen als het er straks om gaat.”

Overigens was Tadic als invaller alsnog van waarde voor Ajax. Hij 'versierde' twee strafschoppen, waarvan hij er één zelf benutte en het nemen van de ander aan Quincy Promes overliet. Het was fijn van Tadic dat hij Promes de bal en dus een opkikkertje gunde, want Promes steekt nog niet echt lekker in zijn vel...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >