Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is heel blij met Ekkelenkamps goede gevoel voor ruimte

Na twee invalbeurten werd het tijd voor een basisplek voor Jurgen Ekkelenkamp. De middenvelder maakte het vertrouwen van de trainer waar en niet alleen door toevallig twee keer te scoren tijdens VVV-uit. Het werd dus 0-13 en Erik ten Hag hoopt dat Ekkelenkamp de volgende stap kan zetten.

26 oktober 2020 - 09:00
Ekkelenkamphagcar
Ekkelenkamp is geen opwindende gozer, maar hij staat er wel. © Pro Shots

Het gebeurt niet zo vaak dat de twintigjarige Ekkelenkamp deel uitmaakt van de basiself en als het al gebeurt, mag hij vaak aantreden in de wat kleinere wedstrijdjes. En dat is precies zoals het hoort. Laat je zien tegen de kleintjes en je krijgt vroeg of laat een kans tegen betere tegenstanders.

Ekkelenkamp is nog wel een beetje bleu. Het is geen stoere jongen, het is ook geen jongen die grote uitspraken doet, het is vooral een jongen die zijn voeten laat spreken. Maar dit lukt niet zonder na te denken. Ten Hag is zeer tevreden op basis van VVV-uit, de eerste volledige pot van Ekkelenkamp.

Het is knap hoe Ekkelenkamp gevoel lijkt te hebben voor waar de bal gaat komen. Dat laat hij bij Jong Ajax met enige regelmaat zien en langzaam maar zeker ook bij het eerste. En dat gevoel? Dat heb je of dat heb je niet.

“Zo is het. Ik denk dat je het goed omschrijft,” merkt Ten Hag op tegenover Ajax Life. “Hij heeft een gevoel voor ruimte, in de box. Dat is een gave. Daardoor heeft Jurgen veel scorend vermogen. We hebben dat in de voorbereiding al gezien en ook in de competitie, bij Jong Ajax. En bij Jong Oranje.”

Het wordt voor Ekkelenkamp nu zaak om de stap van Jong Ajax en Jong Oranje naar het grote Ajax te maken. Wie weet wat er daarna allemaal in het verschiet ligt, al klinkt het nu nog heel erg als toekomstmuziek. Verhuren is niet gebeurd en het programma is sowieso vol genoeg om kansen te krijgen.

Daarom heeft Ten Hag ook al een duidelijke vervolgstap voor Ekkelenkamp in zijn hoofd. “Jurgen moet echt gaan strijden voor een basisplaats. Daar moet hij zich in laten gelden. Hij heeft zich tegen VVV waargemaakt, echt uitstekend gedaan. Al geldt dat voor alle spelers op het veld.”

Bijzonder is trouwens ook dat Ekkelenkamp niet per se aan de bal hoeft te komen om tijdens een wedstrijd toch een belangrijke rol te vervullen. Check onderstaande dynamische passmap maar eens.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >