Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars vreest voor tussenjaar nu gat met Europese top weer groeit

Ajax spreekt al jarenlang de ambitie uit om aan te willen haken bij de Europese top. De club leek langzaam op de goede weg, maar door de coronacrisis worden de verwachtingen iets bijgesteld en de lat wat lager gelegd. Marc Overmars spreekt zelfs over een Europees tussenjaar.

10 oktober 2020 - 13:52
Overmarstussenjaar800
Overwinteren in de CL is niet langer een doel, maar een wens. © Pro Shots

Het is geen geheim dat Ajax is de rijkste club van Nederland is, maar ook in Amsterdam zijn de gevolgen van de coronacrisis voelbaar. Zelfs dusdanig dat Overmars de hoge verwachtingen voor aankomend seizoen wat tempert. “Ik heb intern uitgesproken dat we er misschien een bepaald tussenjaar van moeten maken,” aldus de directeur spelerszaken.

“Gedwongen door de huidige omstandigheden hebben we misschien wat meer op de rem moeten trappen in plaats van dat we stapjes vooruit konden zetten,” legt Overmars uit een uitgebreid interview met AjaxTV. “We hebben bepaalde keuzes moeten maken, over bijvoorbeeld het wel of niet doen van aankopen.”

Supporters raken misschien wat in de war door het woord ‘tussenjaar’, want staat dat niet haaks op alle ambitieuze doelen die de club juist stelde? Overmars maakt duidelijk dat het hier echt om een Europees tussenjaar gaat, waarbij het lastig is om in deze zware tijden het gat met de Europese topclubs te dichten.

Waar Ajax ‘slechts’ negen miljoen aan televisie-inkomsten binnenkrijgt, ligt dat bedrag in de grotere competities vele malen hoger. Natuurlijk worden ook die clubs door de coronacrisis getroffen, maar wel in mindere mate. En dus is het zeker niet ondenkbaar dat het gat – waarvan Ajax hoopte dat ze het iets hadden gedicht – weer groter wordt. 

“De supporters en sponsororen trekken ons er wel een beetje doorheen. Wij moeten het echt hebben van het publiek en niet van het televisiegeld,” legt Overmars uit. “Als het publiek nog langer wegblijft, dan raakt ons dat. Je moet wel realistisch zijn en dan kom je tot de conclusie dat het ook voor ons best wel eens een moeilijk jaar kan gaan worden.”

En dus worden de doelstellingen door Overmars wat bijgesteld. Overwinteren in de Champions League is niet langer een doel, maar een wens. De nieuwe doelstelling is Europese overwintering, dus ook als dat betekent dat Ajax na de winterstop in een toernooitje lager uitkomt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >