Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony en Timber missen kraker tegen Liverpool

De kans dat David Neres start tegen Liverpool is flink toegenomen, want landgenoot Antony zal sowieso niet spelen. Over het hoe en waarom bleef trainer Erik ten Hag vaag. Ook Jurriën Timber is er niet bij.

20 oktober 2020 - 15:44
Antony 1200
Wat Antony mankeert is onduidelijk, maar Liverpool-thuis moet hij missen. © Ajax Images

De Braziliaanse aanvaller moet hoe dan ook het duel missen met ‘de beste ploeg van de wereld’, zoals Ten Hag Liverpool aanduidde. De logische vraag was natuurlijk wat Antony mankeert, maar daarop kwam geen antwoord. De trainer wilde er niks over kwijt. “Doen we nooit. Hij is er niet bij en is niet fit. Dat is het.”

Je krijgt dan vanzelf speculaties, want zo werken die dingen. Maar goed, Ten Hag heeft te maken met de privacy van zijn selectie, alles in het kader van de AVG. Of Antony besmet is met corona wilde de coach dan ook niet bevestigen of ontkennen.

Het strijdplan wijzigt niet, nu Antony niet speelt. “Als er eentje wegvalt, dan kan er ook een ander spelen,” stelde de trainer, die ermee aangaf dat de strijdwijze precies hetzelfde is, met of zonder Antony.

Naast Antony is Timber ook niet inzetbaar als Ajax om 21.00 uur aftrapt in een lege Johan Cruijff Arena. De Ajacieden zullen niet door de supporters op de tribune vooruit gestuwd worden, maar Ten Hag hoopt desalniettemin dat Ajax trouw kan blijven aan de eigen filosofie. “We moeten moedig spelen en met zelfvertrouwen.”

Het ging natuurlijk ook even over de blessure van Virgil van Dijk. Ten Hag vindt het jammer dat de Nederlander niet meedoet, maar verwacht geen ander spel van de Engelsen. “Het is zonder Van Dijk geen ander Liverpool. De ploeg blijft hetzelfde spelen, of nou poppetje A of B speelt. De ploeg wordt er uiteraard niet beter op als Virgil niet meedoet, dat is duidelijk.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >