Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag liet Mazraoui staan en zag hem in de wedstrijd groeien

Joël Veltman liep al vroeg warm in Madrid, maar hoefde pas laat zijn trainingspak uit te doen. Erik ten Hag koos ervoor om Noussair Mazraoui, die al vlot een gele kaart te pakken had, te laten staan.

06 maart 2019 - 09:29
nous-real-1200
Gele kaart in de maak. Vinicius Junior krijgt bezoek van Mazraoui. © Pro Shots

Die keuze pakte uitstekend uit. De rechtsback was op bijzondere wijze betrokken bij de klinkende overwinning op Real Madrid (1-4). ‘Nous’ toverde op de zijlijn en stond daarmee aan de basis van de bevrijdende 0-3.
 
De vraag was wel of de bal over de lijn was geweest, want na de treffer moest de VAR erg lang nadenken over deze spelsituatie. Heel erg lang nadenken zelfs. Mazraoui zelf had geen idee. “Ik wist echt niet of de bal in of uit was,” deelt de verdediger met Voetbal International.
 
Mazraoui ontwikkelt zich nog altijd fantastisch en liet ook in Madrid zien reuzenstappen te maken. Toch stond hij in de eerste helft een aantal keer onder grote druk en moest hij dus eenmaal aan de noodrem trekken, al was de vraag achteraf of de kaart heel slim was.

Het was in elk geval het moment voor Ten Hag om Veltman te laten warmlopen. Toch koos de trainer er niet voor om te wisselen. Hij liet Mazraoui gewoon staan en we weten inmiddels allemaal hoe dat afliep. Veltman brengen had eveneens een risico kunnen zijn, want de Ajacied mist nog flink wat wedstrijdritme.
 
Pas tegen het einde van de wedstrijd was er toch de wissel en kwam Veltman alsnog binnen de lijnen voor de moegestreden Mazraoui. De invalbeurt van Veltman in Bernabéu was ook een mooi moment trouwens, maar dat geheel terzijde.
 
Tegenover VI deelde Ten Hag zijn overwegingen om Mazraoui gewoon te laten staan. “Noussair heeft dat vaker, dan zie je hem in de wedstrijd groeien. Om er direct helemaal vanaf het begin te staan, dat is een verbeterpunt.”

“We overwogen een wissel, want we lieten niet voor niets Veltman warmlopen,” stelde Ten Hag verder. “Maar toch had ik nog het volle vertrouwen in Noussair, en gelukkig hebben we hem laten staan. Hij had een bepalende rol in de 3-0, bij hem begon de aanval.”
 
Het mag duidelijk zijn dat de hoofdpersoon in kwestie ook maar wat blij was met het vertrouwen dat de coach in hem stelde. “Als ik geel pak, moet ik gewoon uitkijken, maar kan ik wel in mijn kracht blijven spelen. Zonder domme of risicovolle dingen te doen. De trainer ziet dat ook en gelooft in me. Dat is een heel fijn gevoel.”
 
In aanloop naar de werkelijk schitterende derde Ajaxtreffer maakte de international van Marokko een sliding om de bal binnen de lijnen te houden, maar de vraag was dus of dat op een juiste wijze gebeurde. Feit is dat die actie de aanloop was naar de rake knal van Dusan Tadic.
 
“Op dat moment had ik echt geen idee,” blikt Mazraoui terug. “Na het doelpunt wist ik wel dat het sowieso een VAR-moment zou worden. Dat duurde zo lang, niet normaal, en Real Madrid ging al vol bravoure klaarstaan om de ingooi te nemen, maar gelukkig bleek de bal gewoon op de lijn te zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >