Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zegt rugnummer 10 toe aan Tadic, Ziyech terug naar 22

Hmm, toch wel een opvallend nieuwtje zo op de donderdagavond. Het betreft een wijziging van het rugnummer 10. Dat behoort vanaf nu toe aan Dusan Tadic. Tijdens de onderhandelingen werd dit nummer door Marc Overmars aan de Serviër beloofd, omdat hij rekende op een vertrek van Hakim Ziyech.

02 augustus 2018 - 21:35
UsershyraDesktopajax_dataimages61f24b36c94675f99792920ecfca8cea_normal
Het shirtje van Tadic met rugnummer 11 wordt een collector's item. © Pro Shots

De zomerstop is inmiddels achter de rug en Tadic is inderdaad speler van Ajax... net als Ziyech. En dus moesten er knopen worden doorgehakt. Dat is gebeurd. Ziyech moet tegen zijn zin in nummer 10 inleveren. Vanaf nu wordt dat rugnummer gedragen door Tadic.

Onder de naam van Ziyech wordt voortaan weer nummer 22 geplakt, net als in zijn debuutjaar bij Ajax. Ziyech nam rugnummer 10 vorig seizoen over van Davy Klaassen, die naar Everton vertrok. Het kamp-Ziyech is het overigens niet mee eens met de gang van zaken, zo blijkt.

“Toen er een kans was om Tadic naar Ajax te halen, bleek tijdens de gesprekken dat het zijn uitdrukkelijke wens was om met nummer 10 te spelen. Daar heb ik toen mee ingestemd,” aldus Overmars in een bericht op het digitale thuis van Ajax.

“In de tussentijd is geen transfer voor Hakim tot stand gekomen. En wij zijn blij dat hij hier nog speelt. Enkele weken geleden hebben wij het met Hakim en zijn zaakwaarnemer besproken. Zij zijn het er niet mee eens,” merkt Overmars op. “Hakim speelt nu met het nummer waarmee hij bij Ajax begon en de finale van de Europa League haalde. Ik heb veel waardering voor de manier waarop Hakim hiermee is omgegaan.”

Extra dingetje in deze is natuurlijk dat er al de nodige shirts zijn gekocht door supporters, inclusief bedrukking. Die supporters komt Ajax tegemoet. Als je een shirtje hebt met het oude rugnummer van Tadic of Ziyech, mag je deze kosteloos ruilen. 

Overigens keept Benjamin van Leer voortaan met 16 op de rug. Al kan het zijn dat je nummer 16 ook vooral op de bank tegenkomt of zelfs helemaal niet, omdat hij op de tribune zit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >