Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!

Ajax-app

App

Om een wedstrijd te bezoeken, heb je de Ajax-app nodig. Op deze pagina leggen we je uit hoe je de app downloadt, waar je een Mijn Ajax-account aanmaakt, hoe je jouw account verifieert en hoe mobiele tickets werken.

Download de app

Met de officiële Ajax-app ben je altijd op de hoogte van de laatste verrichtingen van Ajax 1 en alle andere zaken binnen de club. Bekijk elke dag de nieuwste video's over de trainingen en wedstrijden. Je wordt tijdens de duels realtime op de hoogte gehouden van de tussenstand en hoogtepunten uit de wedstrijd. Daarnaast ontvang je wedstrijdtickets in de app, waarmee je het stadion kunt betreden.

De Ajax-app is beschikbaar voor iOS, Android en Huawei. Download ‘m hieronder voor jouw device:

Mijn Ajax

Om de Ajax-app te kunnen gebruiken, dien je in te loggen met je Mijn Ajax-account. Dit account heb je aangemaakt bij het afnemen van een lidmaatschap van SV Ajax, een seizoenkaart of een clubcard. Log dus ook met dit account in en maak niet zomaar een nieuw account aan.

Via Mijn Ajax bekijk je zelf altijd de status van je (seizoen)clubcard, verleng je jouw seizoenkaart(en), pas je jouw gegevens aan en koop je wedstrijdkaarten.

Verifiëren

Voordat je Mijn Ajax-account gereed is voor gebruik, is het zaak deze te verifiëren. Dit alles komt voort uit de reglementen van de KNVB, waarin in staat dat het noodzakelijk is te weten welke bezoekers het stadion betreden. Zodoende controleert Ajax de persoonsgegevens en of deze overeenkomen met de kaarthouder. Als je account niet is geverifieerd, heeft dit gevolgen voor toegang tot het stadion.

Het is via meerdere wegen mogelijk je account te verifiëren. iDIN is de snelste en de makkelijkste manier om je gegevens te identificeren, maar met Mitek of je legitimatiebewijs verifiëren kan ook.

iDIN
Via Mijn Ajax identificeer je jezelf met iDIN. Volg hiervoor onderstaande stappen, zoals in de video is uitgelegd:

 • Ga met je smartphone naar ajax.nl en log in met je gegevens;

 • Klik vervolgens op je profiel en op ‘verifieer je account’;

 • Kies voor iDIN en doorloop de stappen;

 • Selecteer je bank;

 • Login via je bankapp;

 • Controleer je gegevens;

 • Klik op ‘identificeren’ en verstuur de gegevens naar Ajax;

 • Je bank toont de gegevens die naar Ajax worden verstuurd, je bankrekeningnummer is hier geen onderdeel van.

Mitek
Heeft jouw bank geen iDIN of heb je geen bankrekening? Volg dan de stappen van 'Mitek'. Dit is alleen mogelijk via de Ajax-app.

 • Open de Ajax-app op je smartphone en log in;

 • Ga rechtsboven naar jouw account en klik op ‘identificeer jezelf’;

 • Kies het documenttype, gebruik Mitek en doorloop de stappen.

Legitimatiebewijs
Lukt het niet om jezelf te verifiëren met iDIN of Mitek? Kies dan voor ‘identificeren met je legitimatiebewijs’.

 • Open de Ajax-app;

 • Kies voor ‘identificeren met je legitimatiebewijs’;

 • Upload vervolgens een foto van je paspoort en maak een selfie;

 • Sla deze op en verstuur naar Ajax.

Wanneer je deze identificatie succesvol hebt doorlopen, wordt dit getoond in je Mijn Ajax-account. Heb je jouw Mijn Ajax-account geprobeerd te verifiëren via iDIN, Mitek en je legitimatiebewijs, maar lukt het niet? Neem in dat geval contact op met Ajax Fancare.

Je gegevens zijn uiteraard veilig. Ajax vindt je privacy erg belangrijk en zorgt ervoor dat je persoonsgegevens zorgvuldig worden verwerkt. Bekijk deze privacyverklaring voor meer informatie hierover.

Mobiele tickets

Wedstrijdkaartjes bestaan tegenwoordig niet meer in fysieke vorm, maar worden digitaal verstrekt aan de koper. Nadat je een ticket hebt gekocht, verschijnt deze uiterlijk twee dagen voor het duel in de Ajax-app, onder het tabblad ‘tickets.’ Uiterlijk vier uur voor aanvang wordt een QR-code zichtbaar, waarmee je het stadion betreedt.

Heb je een kaartje gekocht, maar ben je niet in de gelegenheid naar de wedstrijd te gaan? Geen zorgen! Via de Ajax-app stuur je het ticket eenvoudig door naar een mede-Ajacied. Check de video hieronder voor uitleg:

Een smartphone met de Ajax-app is noodzakelijk voor je bezoek aan een thuisduel. Heb je deze niet? Download jouw kaart dan hier.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

 • Voorrang bij kaartverkoop

 • Tijdens evenementen dichtbij spelers

 • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >