Het principe 'van hol naar bol' wordt steeds beter zichtbaar. © Ajax Life

De laatste dagen zijn er weer flink wat vorderingen gemaakt bij de nieuwe omloop aan de oostzijde van de Johan Cruijff Arena. Reden genoeg om wat fotootjes voor jullie te schieten.

De omloop van de tweede ring van de Arena wordt stukken breder en krijgt zo’n rubberen band, die je ook om de Allianz Arena ziet. Deze wordt nu steeds beter zichtbaar, omdat de band nu langzaamaan wordt dichtgemaakt. De Arena wordt daarmee steeds meer ‘van hol naar bol’.

Maar er is meer. Er is altijd meer. De Ajaxspelers mogen even genieten van de winterstop, maar de mannen met helmen rond de Arena gaan gestaag door met hun noeste arbeid. Zo zien we stalen wenteltrappen die op hun plek zijn gezet en ook de noodzakelijke roltrappen - weliswaar nog afgedekt - staan allemaal al op hun positie.

Ook de eerste ramen en kozijnen zijn gezet en verder zien we bouwlui de eerste plafonds plaatsen. Wat ook opvalt is een enorm netwerk aan gelegde leidingen. Daar stroomt straks flink wat bier doorheen, vermoeden wij.

Een ding wordt alvast met de dag duidelijker: de nieuwe omloop van de tweede ring wordt breed, heel erg breed. Supporters krijgen straks voor, tijdens en na de wedstrijd beduidend meer ruimte om de benen te strekken. De nieuwe ruimte onder die brede omloop wordt ook prima benut. Daar komen allerlei zalen voor de zakenmensen onder ons.

We houden de boel in de gaten en als er aanleiding is, volgen er nieuwe foto’s.

Bekijk hier een impressie van hoe de boel eruit ziet als alles klaar is.

Reacties