Sparta-thuis is vaak een productief middagje, nu blijft het bescheiden. © Pro Shots

Als we over een tijdje terugdenken aan de zondag die achter ons ligt, is de kans klein dat er herinneringen naar boven komen vanwege Ajax - Sparta. Mwah, dat was het. Meer valt er niet van te maken. Veel mooier was de herdenking van Piet Keizer.

Er waren tijden waarin het Ajax niet lukte om zijn helden te eren. Het gaat nu beter. Veel beter. Het vervelende is dat in het draaiboek steevast een minuut stilte moet worden opgenomen. De helft van de spelers van het Gouden Ajax is al niet meer onder ons…

De tijden van het Gouden Ajax zijn ook vervlogen. Er is potentieel, er is talent. Dat is een ding at zeker is. Alleen zie je vaak pas in het shirt van andere clubs waar het plafond van de talenten ligt. Dat is zonde.

Het is misschien wel een van de redenen dat een middagje Sparta-thuis dit keer niet uitloopt op een monsterscore. Als we moeten genieten van de backs Sinkgraven en Veltman gaan er dingen niet helemaal goed, hoe puik ze ook spelen.

Liever genieten we van linksbuitens. Maar zelfs vandaag genieten we meer van de herinneringen aan Keizer dan de acties van Younes. Hoe dan ook, het is tijd voor foto’s van een emotionele middag in de Amsterdam Arena. De platen zijn van de Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto’s kijken, kun je stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd. De stembussen zijn geopend, wij houden de score bij. Stemmen doe je via onze speciale wedstrijdpagina!

Reacties