Dit is een emotionele avond met afloop die we niet zijn gewend. © Pro Shots

In feite zijn alle verwachtingen van de voorronde van de Champions League uitgekomen. Alleen waren beide duels met OGC Nice voorzien van veel extra emoties. Dat bleek ook wel rondom de return, die Ajax niet in winst wist om te zetten. En dus mist de club opnieuw het kampioenenbal.

We zitten als Ajacieden nog steeds in een achtbaan van emoties, na het wegvallen van Appie Nouri. Dat bleek woensdag wel in de Johan Cruijff Arena. Zing, vecht, huil, bid. Ramses Shaffy zong het, de gemiddelde supporter deed het. En ja, tussendoor konden we heus wel even lachen.

Lachen deden we alleen niet op het moment waarop het er echt op aankwam. Toen was het feest in het uitvak, niet in de thuisvakken. Je ziet heus dat er leuk wordt gevoetbald en er zit meer idee achter dan vorig jaar rond deze tijd, maar het was niet goed genoeg om Champions League te halen. 

Zo eerlijk moeten we zijn. Er zijn redenen voor aan te wijzen, natuurlijk. Maar de kans is groot dat deze redenen gelijk zijn aan die van vorige jaren. In die zin staan we er dan weer hetzelfde voor als vorig seizoen na de eerste officiële wedstrijden.

Voor Ajax resteert een play-off om een plek in de Europa League. En voor ons het fotoverslag van weer een emotionele avond. De platen zijn van Pro Shots en Sjoerd Tullenaar.

Buiten dat, welke speler verdient op basis van zijn optreden tijdens Ajax - Nice wat jou betreft een pluim? Laat het ons weten op onze speciale wedstrijdpagina. Dan delen wij weer punten uit aan de Ajacied van de Wedstrijd.

Reacties