Ajax doet zijn best, maar heeft het lang niet altijd even gemakkelijk. © Pro Shots

We vreesden vooraf het ergste, maar negentig minuten later hebben we best goede hoop. Ajax hield stand tegen OGC Nice en had kunnen winnen, maar ook kunnen verliezen. Wat dat betreft was het een typisch potje uit de voorronde. Al had het uitdoelpunt namelijk een veel grotere lading.

Het is alsof in de sterren stond geschreven dat uitgerekend Donny van de Beek trefzeker moest zijn. De boezemvriend van Appie Nouri zag zijn naam terug op het scorebord tijdens de eerste officiële wedstrijd sinds het grote drama. 

Je merkte aan alles dat de situatie Nouri een deken over deze wedstrijd had gelegd. Het klappen bij de warming-up, het schakelen tussen emoties en het juichen van Van de Beek. Alsof alles zo had moeten zijn. Jammer dat geen scenario uitging van het winnende doelpunt.

Het fijne is wel dat Ajax is 'vertrokken' en dat er volgende week 50.000 Ajacieden vol goede moed naar de Johan Cruijff Arena trekken om deze klus samen te klaren. Of dat ook lukt, zien we woensdag wel weer.

De foto's zijn van Ajax Life en Pro Shots.

Ook dit seizoen kun je weer stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd. Aan het einde van het seizoen tellen we alle verzamelde punten bij elkaar op en kunnen we de Ajacied van het Jaar bekendmaken. Stemmen doe je via onze speciale wedstrijdpagina.

Reacties