Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boekhorst voorzitter van nieuwbenoemde bestuursraad Ajax

Ernst Boekhorst is woensdag benoemd tot nieuwe voorzitter van de bestuursraad van Ajax. Dat gebeurde tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering op sportcomplex De Toekomst. Ook de overige bestuursraadleden werden gekozen.

21 september 2023 - 08:41
Arena 1200
Er is een nieuwe bestuursraad. © JC Arena

Boekhorst is voor drie jaar gekozen als voorzitter van de nieuwe bestuursraad. Deze raad vertegenwoordigt de leden van Ajax tijdens aandeelhoudersvergaderingen. Een belangrijk orgaan, want als grootaandeelhouder heeft de bestuursraad met 73 procent van de aandelen een beslissende stem. Ook is de bestuursraad verantwoordelijk voor de benoeming van de raad van commissarissen.

We kennen Boekhorst als teammanager van de Nederlandse hockeyers. Verder is hij hoofd sponsoring bij het voor Ajax bekende ABN-Amro. Naast Boekhorst maken de volgende mensen deel uit van de nieuwbenoemde bestuursraad: John Busink, Giovanni Fränkel, Sirik Goeman, Marjon Eijlers, René Zegerius en Pim van Dord.

Aanbevolen
Ajacieden zaterdag welkom bij laatste training voor klassieker

Op korte termijn worden nog twee extra leden aan de bestuursraad toegevoegd: Edo Ophof en Christian Visser. Tot het zover is, worden zij als adviseur bij de bestuursraad betrokken.

De invulling van een nieuwe bestuursraad was hard nodig, want de vorige maakte in mei bekend de werkzaamheden neer te leggen. Zo voelde oud-bestuursvoorzitter Frank Eijken geen vertrouwen meer van de leden van Ajax. Dat had veel te maken met het voornemen de beloningen voor de leden van de raad van commissarissen te verhogen. Dat viel niet overal even lekker. Uiteindelijk werden deze beloningen naar beneden bijgesteld.

De vorige bestuursraad bleef tot 1 september aan om lopende zaken af te handelen. Nu zijn de stokjes definitief overgedragen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >