Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Becker weet zeker dat hij bij Ajax zou kunnen spelen

Sheraldo Becker (28) doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar debuteerde nooit in het eerste elftal. Op 16 februari keert hij terug in Amsterdam, met zijn huidige club 1. FC Union Berlin. Tijd om bij te praten!

11 februari 2023 - 13:24
Becker800
Becker omschrijft Union Berlin als een unieke club. © Pro Shots

In 2004 komt Becker via een talentendag in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Hij draagt liefst elf jaar het wit-rood-witte shirt. Tot het eerste schopt hij het echter nooit. Na twee seizoenen Jong Ajax besluit de club hem te verhuren aan PEC Zwolle, waarna hij in de zomer van 2016 wordt verkocht aan ADO Den Haag.

“Toen ik bij het eerste elftal kwam, was ik zeventien jaar,” zo blikt Becker in gesprek met Ajax Life terug op zijn periode in Amsterdam. Waarom lukte het hem niet om door te breken? “Frank de Boer zei: ‘Als ik vier keer achter elkaar kampioen word, heb ik je niet nodig.’ In mijn tijd was het ook moeilijker om als jonge speler te debuteren.”

“Je had toen spelers als Mounir El Hamdaoui, Siem de Jong, Christian Eriksen, Viktor Fischer en Tobias Sana. Zij speelden iedere week,” vervolgt de aanvaller. “Als jonge speler kreeg je weinig minuten. Dat werd later wel beter, maar ik wilde niet wachten. Ik vond dat ik kon spelen in de eredivisie. Toen ben ik naar PEC gegaan.” 

Via Zwolle en Den Haag komt Becker in 2019 terecht bij Union Berlin. De club is net gepromoveerd naar de Bundesliga en flikt het meteen om als elfde te eindigen. In de seizoenen die volgen, maken ze steevast stappen op de ranglijst. Niet alleen op sportief vlak maakt Union Berlin indruk, want ook over de supporters wordt lovend gesproken.  

Aanbevolen
Doekhi: ‘We hebben hele fanatieke supporters, elk duel weer’

Becker daarover: “Union Berlin is een hele kleine, warme en unieke club. De fans zijn van grote waarde voor ons. Wat voor geluid zij maken… Het doet pijn aan je oren. Iedereen zingt altijd volle bak mee, negentig minuten lang. Ze zijn altijd positief. Ze gaan goed met nederlagen om. De volgende wedstrijd geven ze gewoon weer gas.”

We vragen Becker naar de speelstijl van Union Berlin. Wat kan Ajax op sportief vlak verwachten? “We weten dat we geen Bayern München zijn en dus niet altijd de bal hebben, maar in de duels geven we honderd procent. We vechten voor elkaar. Niemand is hier groot. De counter is een van onze grootste wapens, maar we kunnen ook voetballen.”

Becker voelt zich nog altijd een kind van de club Ajax. Als geboren en getogen Amsterdammer volgt hij de ploeg op de voet. De weg omhoog lijkt weer te zijn gevonden, maar het deed Becker pijn zijn oude club te zien ploeteren. Hij gunt Ajax alles, maar tijdens de twee onderlinge duels even niet. “Dan klappen we erbovenop en is niemand meer mijn vriend.”

Hoewel Becker het naar zijn zin heeft bij Union Berlin, geeft hij toe klaar te zijn voor een volgende stap. Daarbij ziet hij een terugkeer naar Amsterdam best zitten. “Dat zou mooi zijn. Ik heb eerder aangegeven de eredivisie te zijn ontgroeid, maar Ajax is andere koek. Als je kijkt naar hoe ik me heb ontwikkeld, weet ik zeker dat ik bij Ajax zou kunnen spelen.”

Tot slot vragen we de aanvaller naar tips voor Berlijn. Zo’n 1100 Ajacieden reizen hun club achterna voor de returnwedstrijd. “Ze moeten lekker richting de stad gaan. In Mitte heb je leuke barretjes. Ze houden hier wel van bier, haha!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >