Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Akpom: ‘Als je dit shirt aantrekt, moet je weten waar het voor staat’

Chuba Akpom kan niet wachten zijn kwaliteiten te laten zien aan Ajaxsupporters. De 27-jarige aanvaller, die overkomt van Middlesbrough, was na één gesprek met Sven Mislintat direct overtuigd. Ajax is de juiste stap in zijn carrière.

16 augustus 2023 - 18:16
Akpom Presentatie Goed 1200
Akpom kan niet wachten in de Arena te spelen. © AFC Ajax

“Ik ben heel blij om hier te zijn. Van wat ik heb gezien, is dit een prachtige plek. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk settelen. Er hebben hele goede aanvallers bij Ajax gespeeld, zoals Luis Suarez en Zlatan Ibrahimovic. Het is een club met veel historie. Hopelijk kan ik daar wat historie aan toevoegen,” aldus Akpom tegenover Ajax TV.

Een nieuwe speler krijgt vanzelfsprekend de vraag waarom hij heeft gekozen voor een overstap naar de Johan Cruijff Arena. “Dat hoef ik toch niet uit te leggen?” glimlacht Akpom. “De naam zelf zegt al genoeg: AFC Ajax. Wanneer je dit shirt aantrekt, moet je weten waar het voor staat. De geschiedenis en het succes dat de club heeft gehad in Nederland én Europa. Ik heb daar respect voor. Ik ben klaar Ajax verder te helpen.”

Mislintat is een oude bekende van Akpom. Hij werkte als scout bij Arsenal in de tijd dat de aanvaller daar onder contract stond. De zomeraanwinst omschrijft onze directeur voetbalzaken als een goede gozer. Slechts één Zoomgesprek was voldoende Akpom te overtuigen van een transfer naar Ajax.

“Toen ik had opgehangen, zei ik tegen m'n manager: ‘Stop maar met het praten met andere clubs. Ik wil naar Ajax.’ Sven hoefde de club niet aan me te verkopen. Hij vertelde mij over de projecten, de filosofie en hoe de trainer wil dat ik speel. Dat sluit goed aan bij de manier hoe ik graag voetbal. Het was een makkelijke beslissing.”

Aanbevolen
Mislintat denkt dat Akpom ook samen met Brobbey kan spelen

Akpom beleefde afgelopen seizoen een topjaar bij Middlesbrough. In de Championship werd hij topscorer met 28 goals in 40 competitiewedstrijden. Is hij een laatbloeier? De nieuwkomer vertelt in ieder geval dat hij multifunctioneel inzetbaar is in de voorhoede.

“Ik denk dat ik het heel goed kan doen in het systeem waarin de trainer wil spelen. Voetbal met veel beweging. Ik ben een veelzijdige speler. Ik speel graag als valse negen of op tien. Daarnaast kan ik ook naar links en rechts. Daar gaat het bij Ajax om. Ik ben geen spits die alleen maar wacht op de bal. Ik word graag bij het spel betrokken. Historisch gezien heeft Ajax veel van dat soort spitsen gehad. Dus dit is de perfecte plek voor mij.”

Of we Akpom al snel minuten zien maken, is nog even afwachten. De aanvaller raakte geblesseerd in de voorbereiding. “Ik heb daardoor nog geen wedstrijden gespeeld. Ik ben nu weer twee weken aan het trainen. Daardoor word ik steeds fitter. Fysiek voel ik me goed,” aldus de nieuwkomer, die geen richtgetal wil noemen qua aantal doelpunten.

“Ik probeer gewoon honderd procent te geven en heb zeker nieuwe doelen, maar ik leg niet te veel druk op mezelf. Ik kijk er vooral naar uit in de Johan Cruijff Arena te spelen. Ik weet dat de supporters hier veel van je vragen, maar die druk is goed voor mij. Als je bij de beste spelers wil horen, moet je met die druk kunnen omgaan. Ik kan niet wachten iedereen te laten zien wat ik kan.”

Bij Ajax gaat Akpom voetballen met rugnummer tien. “Het is een eer dat nummer te dragen. Dat geeft een speciaal gevoel. Ik hoop dat ik de supporters blij kan maken.”

Aanbevolen
Akpom gaat bij Ajax concurreren met Brobbey en krijgt rugnummer tien

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >