Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teleurstellend avontuur bij Ajax voelt voor Ocampos niet als persoonlijke nederlaag

Lucas Ocampos streek afgelopen zomer vol goede moed neer in de Johan Cruijff Arena. Zijn avontuur bij Ajax is echter nog geen succesverhaal. Mocht zijn missie in Amsterdam spaak lopen, dan voelt dat voor de 28-jarige Argentijn niet als een persoonlijke nederlaag.

17 november 2022 - 11:42
Ocamposal800
Ocampos had op meer speeltijd gehoopt. © Pro Shots

“Het was voor mij en Sevilla gunstig op het laatste moment weg te gaan,” verklaart hij in ons magazine Ajax Life zijn keuze voor een transfer naar Ajax. “Ik was tweede aanvoerder van de ploeg, zat er al drie jaar en had een meningsverschil met de trainer, met wie ik verder overigens een goede relatie had. We hadden geen ruzie, maar ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging.”

Ocampos koos voor Ajax omdat het een club met traditie is. “En een club die Champions League speelt. Na mijn gesprek met Alfred Schreuder had ik een goed gevoel bij de stap.”

Toch speelde hij in de eerste seizoenshelft slechts honderd minuten in de eredivisie. Ondanks dat Ocampos zowel op links- als rechtsbuiten uit de voeten kan, is er momenteel geen plekje beschikbaar voor hem in de ploeg van Schreuder. “Het is duidelijk: ik speel veel minder dan gehoopt. Als je er meer over wilt weten, moet je dat aan de trainer vragen. Ik kan niet meer dan mijn best doen,” is zijn eerlijke reactie.

Aanbevolen
Van der Sar over nieuwe technisch directeur en stadionplannen

Schreuder gaf eerder in het seizoen aan te zoeken naar een creatieve oplossing voor Ocampos. Zou een rol als rechtsback hem schikken? “Ik ben 28 en heb in grote competities veel als aanvaller gespeeld. Om dan nu als rechtsback te gaan spelen…”

Hoewel hij zelf stelt het liefst bij Ajax te blijven, sluit Ocampos een winters vertrek niet uit. In de Spaanse media circuleren inmiddels berichten dat een terugkeer naar Sevilla nabij is. Ondertussen blijft hij hard trainen. Concurrentie is er altijd bij grote clubs, dus hoopt hij op een beetje geluk. Als hij niet slaagt bij Ajax, voelt dat voor Ocampos echter niet als een persoonlijke nederlaag.

“Wel als ik mezelf in vijftien opeenvolgende wedstrijden had mogen bewijzen, maar dit niet was gelukt. Die kans heb ik nog niet gekregen. Ik kwam later bij de ploeg en wacht nu op mijn minuten.”

Het volledige interview met Ocampos lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Daarin vertelt hij ook over zijn indruk van Amsterdam, zijn doelen en de hectische slotdag van de transfermarkt. Het magazine ploft vanaf vrijdag bij onze leden op de mat.

Wil jij dit magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax! 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >