Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ya man!!! Ajax lanceert langverwacht Europese shirt!

‘Don’t worry, about a thing, 'cause every little thing is gonna be all right!’ Het zingen van dit liedje voelt in het nieuwe Europese shirt van Ajax vast nóg lekkerder aan. De club presenteerde vrijdag het tricot waarin Ajax hoge ogen hoopt te gooien in Europa. Foto’s!

20 augustus 2021 - 15:15
Rastashirt 1200
Dit shirt valt vast goed in de smaak! © Ajax Life

Was het nog een grote verrassing dat het fonkelnieuwe derde shirt van Ajax flink wat rasta-invloeden zou hebben? Nee, dat zeker niet. Het voedde de hype wellicht wel des te meer, want veel supporters raken ongetwijfeld erg enthousiast van wat je misschien nu al een cultshirt kunt noemen. Daarom maakten we al wat lekkere detailfoto’s van het shirt, die je onder deze update kunt bekijken.

De rastakleuren groen, geel en rood zijn prominent aanwezig op het derde tenue van Ajax. De Adidasstrepen zijn hiervoor gereserveerd. Al deze kleuren hebben ook een betekenis. Zo staat groen voor vruchtbaarheid, geel voor rijkdom en de kleur rood voor het bloedvergieten tijdens de slavernij. Serieuze thema’s dus.

De rastacultuur is een levensbeschouwing met wortels in Jamaica en reggaemuziek droeg bij aan het verspreiden van het gedachtegoed. Het nummer dat Ajacieden vooral meezingen is natuurlijk 'Three Little Birds' van Bob Marley & The Wailers. De drie vogeltjes uit het liedje vind je dan ook terug op de achterzijde van het shirt. Elk vogeltje zit op een Andreaskruisje.

Aanbevolen
Ajax lanceert speciale rasta-kledinglijn bij derde shirt

De stijl van het shirt is doorgevoerd in het volledige tenue, want eronder dragen de Ajacieden straks zwarte shorts én zwarte kousen. Deze zijn eveneens voorzien van Adidasstrepen in rastastijl. In de kousen zijn verder drie rode andreaskruisjes verwerkt.

Los van de rastastrepen is het shirt vrij 'clean'. De kraag is geheel zwart en de verdere bedrukking rood of geel. Op de borst zien we een zwart embleem met het Ajaxlogo in rood opgestikt. De drie sterren boven het logo zijn ook volledig in rood aangebracht. Vooral tof: de namen en rugnummers worden in heldere rastakleuren op het shirt geperst!

Afijn, check vooral de foto’s en de fanshop en vergeet niet: every little thing gonna be alright! Ya man!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >