Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar wil uitsupporters bij Europese duels

De loting voor de groepsfase van de Champions League is donderdag iets om reikhalzend naar uit te kijken. De Europese awaydays zijn dat ook voor menig Ajacied! Edwin van der Sar maakt zich hard voor deze tripjes en dus voor goed bezette uitvakken.

23 augustus 2021 - 19:24
Sarlille1000db
Dit wil Sar, dit willen wij ook! © De Brouwer

De voorheen beste keeper van de wereld is als huidige directeur van Ajax druk doende bij UEFA en ECA (een organisatie die in Europa clubs vertegenwoordigt) voor elkaar te krijgen dat supporters in Europa daadwerkelijk hun geliefde club achterna kunnen reizen.  

Hij breekt dus niet alleen een lans voor Ajaxsupporters, maar voor alle clubs die uitkomen in de Champions League, de Europa League en de nieuwe Conference League.

Van der Sar: “Voetbal is voor de fans. Van beide clubs. Ik ga in mijn gesprekken rondom de loting in Istanboel dan ook zeker onder de aandacht brengen hoe belangrijk wij het vinden dat onze supporters ook mee kunnen naar onze uitwedstrijden. Op een verantwoorde manier, uiteraard.”

Aanbevolen
Ajacieden in uitvak hongeriger dan die op het veld

Ook Football Supporters Europe (FSE), waar ook Supportersvereniging Ajax onderdeel van uitmaakt, trok al eerder aan de bel bij UEFA om uitsupporters weer toe te laten bij alle duels in de verschillende UEFA/clubcompetities. FSE schaart zich dus volledig achter het initiatief van onze Ajaxdirecteur.

Maar eerst moet het dus überhaupt mogelijk zijn om weer je club achterna te reizen voor Europese groepsduels in den vreemde. De UEFA stond geen uitfans toe bij de kwalificatierondes.

Van der Sar hoopt daar komende dagen in Istanboel, bij de loting, duidelijkheid over krijgen. De beslissers zitten daar dan toch al aan tafel.

Mocht er donderdag na de loting nog geen duidelijkheid zijn of Europese awaydays weer mogelijk zijn, wacht dan even met boeken totdat er duidelijkheid komt.

Lokale overheden bepalen overigens wat er bij Europese duels wel of niet kan in verband met beperkende coronamatregelen. Zo kan een awayday in Liverpool met honderd procent van de capaciteit van het uitvak, maar in de Johan Cruijff Arena blijft dat beperkt tot 2/3e van het mogelijke aantal.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >