Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana rekt nog wat tijd en hoopt op ‘iets beters’ dan Lyon van Bosz

Andre Onana staat bekend om veel dingen. De man kan goed keepen en ook van tijdrekken is hij niet vies. De kritiek daarop legde hij steevast naast zich neer. Sterker nog: hij zou het blijven doen als het nodig was. Dat blijkt ook nu, maar dan naast het veld.

04 augustus 2021 - 09:49
Onana 1200
Onana was er persoonlijk uit met Lyon, maar gooit toch de deur dicht. © Pro Shots

Het verhaal Onana is er eentje dat we liever niet geschreven hadden zien worden. Van publiekslieveling naar paria. Het kan snel gaan en daar heeft de 25-jarige doelman zelf veel schuld aan. Hij nam – weliswaar per ongeluk – een pil uit de verkeerde snoeppot en zadelde Ajax met een bak problemen op.

De club bleef zijn doelman steunen. Het salaris werd doorbetaald en ook bij het hoger beroep tegen diens dopingstraf, wist Onana zich geflankeerd door algemeen directeur Edwin van der Sar. De kat uit Kameroen kreeg zowaar strafvermindering: twaalf maanden werd negen maanden. De schorsing eindigt nu op 4 november 2021. De sluitpost mag zijn trainingsactiviteiten twee maanden voor het einde van de schorsing, op 4 september 2021, hervatten.

Aanbevolen
CAS verkort schorsing Onana van twaalf naar negen maanden!

Ajax wilde het volgende zomer aflopende contract van Onana met een jaar verlengen, zodat het in elk geval nog een aardige transfersom aan de doelman zou overhouden. Elkaar een beetje helpen. Daarover kun je prima afspraken maken. Vraag maar aan Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Frenkie de Jong.

Onana zag daar echter niks in en dat wordt hem door veel supporters niet in dank afgenomen. Flink gevalletje stank voor dank en zo. Het Olympique Lyon van Peter Bosz dacht te profiteren van de ontstane situatie en bood zo’n vijf miljoen euro, terwijl het mondeling al wel rond was met Onana.

Ajax verlangde echter meer geld van de Fransen, maar in de voorbije dagen kwamen Marc Overmars en zijn collega in Lyon dichter tot elkaar. Sterker nog, ze kwamen er op hoofdlijnen met elkaar uit. We lezen her en der bedragen van rond de zes miljoen euro.

Onana stoort zich een beetje aan alle reacties op Spurs-thuis. © Pro Shots
Aanbevolen
Onana blijft tijdrekken: 'Als het de beste optie is, doe ik het zo weer'

Nou, kannen en kruiken, toch? Zou je zeggen. Maar niks van dat alles. Onana heeft zich bedacht en rekt tijd. Daar is hij immers goed in. De Kameroener lijkt nu toch af te zien van een overgang naar het Lyon van zijn oude trainer. Er zou plots interesse zijn van grotere clubs en dus kreeg het verbouwereerde Lyon te horen dat Onana ‘voorlopig geen interesse’ meer heeft.

Voor Lyon uiterst vervelend. Voor Ajax in eerste instantie ook, al kán het ook goed uitpakken als er daadwerkelijk andere en grotere clubs op de lijn komen om de doelman binnen te hengelen. Clubs die vooral bereid zijn om meer geld op tafel te willen leggen.

Voor alle partijen is het inmiddels beter als de komende weken een deal wordt gesloten. De conclusie is vooral dat je er als supporter een vervelende nasmaak aan over houdt. Onana had groots door de voordeur moeten vertrekken, maar het wordt stiekem door de achterdeur. 

Het is allemaal zo jammer.

Aanbevolen
Ten Hag schroomt niet om Onana na schorsing ‘gewoon’ in te zetten

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >