Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden bij Oranje krijgen Van Gaal en Blind voor de groep

Het zat er al aan te komen, natuurlijk. Maar ja, dingen moeten ook eerst nog maar eens officieel worden. Dat moment is nu daar, want de KNVB spint van geluk nu het Louis van Gaal voor de derde maal strikt als bondscoach en plukt bovendien Danny Blind weg bij Ajax. De oud-verdediger wordt assistent-bondscoach en geeft zijn plek in de raad van commissarissen van Ajax op.

04 augustus 2021 - 11:13
Van Gaal Blind 1200
Van Gaal gaat opnieuw de scepter zwaaien bij Oranje. © AFC Ajax

Blind is niet de enige assistent die Van Gaal aan zijn staf toevoegt. Ook Henk Fraser en opnieuw Frans Hoek zijn van de partij. Vooral Blind en Hoek zijn vertrouwelingen van de 69-jarige Van Gaal, want hij werkte op het WK van 2014 ook al fijn met het duo samen en kent de twee natuurlijk ook al goed door een gedeeld verleden bij Ajax. Hoek was overigens ook met Van Gaal actief bij FC Barcelona, Bayern München en Manchester United.

Van Gaal heeft in zijn derde dienstverband als bondscoach een fikse opdracht te voltooien. Het komende WK moet gehaald worden. De oud-succescoach van Ajax trapt zijn WK-kwalificatie op 1 september af met een uitduel in en tegen Noorwegen. Daarna volgen thuisduels met Montenegro (4 september) en Turkije (7 september).

Aanbevolen
Onana rekt nog wat tijd en hoopt op ‘iets beters’ dan Lyon van Bosz

Het is interessant om te zien welke afslag Van Gaal neemt met het Nederlands elftal na de teleurstellende resultaten onder voorganger Frank de Boer. Welke Ajacieden kunnen een uitnodiging verwachten? De eerste voorselectie kunnen we komende week tegemoetzien.

Van Gaal tekende tot en met het WK van 2022 en beschouwt zijn nieuwe dienstverband als een grote eer. “Het Nederlands voetbal is mij altijd aan het hart gegaan. Het bondscoachschap is in mijn ogen een sleutelpositie voor het verder brengen van ons voetbal.”

“Het is goed om weer terug te zijn in Zeist,” vervolgt Van Gaal op de website van de KNVB. “Er is weinig tijd tot de eerstvolgende kwalificatiewedstrijden, die direct cruciaal zijn voor deelname aan het WK. De focus gaat daarom meteen voor honderd procent op de spelers en de aanpak. Daarvoor ben ik tenslotte aangesteld. Inmiddels heb ik al een aantal spelers gesproken. Ik kijk er enorm naar uit om de klus samen te klaren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >