Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax houdt eindelijk de nul en komt op stoom

Mogen we stellen dat de vloek voor Jong Ajax is doorbroken? Nou, misschien wel. De talentenploeg moest 45 competitiewedstrijden achter elkaar een tegentreffer incasseren, maar hield maandagavond eindelijk weer eens de nul. Telstar werd op De Toekomst met 3-0 verslagen.

02 november 2021 - 09:15
Danilo Jong 1200
Danilo scoort tegen Telstar voor de vierde keer in evenzoveel KKD-duels. © Pro Shots

Zo werd het een mooie avond voor de manschappen van trainer John Heitinga. Wat waren ze hier lang naar op zoek. Resultaten werden er in de afgelopen weken wel geboekt, maar altijd viel er toch zo’n dekselse tegentreffer. De debuterende doelman Joey Roggeveen was uiteindelijk degene die zijn doel tot het laatste fluitsignaal wist schoon te houden.

Dat de van FC Volendam overgekomen keeper onder de lat stond, heeft alles te maken met de Europese verplichtingen van Ajax deze week. Zo behoort Charlie Setford – die eind september nog bijzonder boos was toen hij diep in blessuretijd een tegentreffer van MVV moest slikken – tot de selectie van Ajax O18, dat woensdag in de Youth League aantreedt tegen de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund.

We horen je nu denken: is 45 duels op rij met een tegentreffer een negatief record? Het antwoord op die vraag is ‘nee’. Dat negatieve record blijft op naam staan van TOP Oss, met 48 duels zonder clean sheet.

Aanbevolen
Ajacieden laten centrum Dortmund kennismaken met Entrada

Goed, dan nog even terug naar de rest van de wedstrijd. Jong Ajax voetbalde immers alleraardigst. Bijna de hele eerste helft was het eenrichtingsverkeer op De Toekomst en dat alleen Danilo tot scoren kwam was dan ook een bescheiden oogst. Voor de Braziliaan was het wel alweer zijn vierde treffer in even zoveel duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Na rust voegde Jong Ajax nog twee treffers toe aan het totaal en die kwamen beide op naam van Naci Ünüvar, die de laatste weken goed op schot is. Net als heel Jong Ajax overigens. Uit de laatste zes wedstrijden werden dertien punten verzameld. Na een moeizame start van het seizoen heeft de beloftenploeg duidelijk de weg omhoog gevonden.

Jong Ajax is inmiddels terug te vinden op de vijfde plaats van de ranglijst, met 22 punten uit dertien duels. Vrijdag reist de ploeg af naar Limburg voor een bezoek aan VVV-Venlo.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >