Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt compacte tegenstander inmiddels een voordeel voor Ajax

Ajax neemt onder Erik ten Hag tegenwoordig zo'n beetje iedere wedstrijd goed aan. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. Dan moest je maar hopen dat potjes als FC Emmen-uit (0-5) geen puntenverlies opleverden. Die vrees bestaat niet echt meer, dankzij de groei van de ploeg.

29 november 2020 - 12:24
Hagemmenuitcar
Ajax stelde Ten Hag zaterdag al snel gerust. © Pro Shots

De Ajacieden werkten aan het einde van het eerste blok een zeer teleurstellende wedstrijd af tegen FC Groningen (1-0), maar het lijkt wel alsof er sindsdien een gedaanteverwisseling is ondergaan. Graaft een ploeg zich in? Geen probleem. Ajax blijft maar scoren, blijft maar winnen en krijgt amper een doelpunt tegen.

“Wij hebben onszelf verbeterd en dat is ook logisch. Het gaat om positiespel. Ons samenspel is beter. Het creëren van ruimtes voor elkaar is stukken beter geworden. We bezetten de ruimtes op het veld ook goed, zeker als de bal lekker loopt. We brengen een tegenstander in verwarring en spelen het uit,” aldus Erik tegen Hag na weer een 0-5 tegenover onder meer Ajax Life.

“Ik wilde mijn team op hun helft zien en er niet meer vanaf komen. Dat is goed uitgevoerd. Wij hebben Emmen er zwak uit laten zien. Emmen stond goed in het begin, maar wij dwongen ze om ruimtes te openen en hebben hiervan geprofiteerd. Dat is wat je wilt. Ook tegen betere ploegen. Het liefst altijd. Als je dan ook nog eens snel scoort, worden dit soort wedstrijden eenvoudig.”

We kunnen 'voor' en 'na' niet alleen aan de komst van Davy Klaassen toeschrijven, maar feit is dat het teruggekeerde kind van de club een ontzettend belangrijke rol speelt. Klaassen is stukken rijper geworden in het buitenland, Ajax zat zelf ook niet stil en alsnog weten beide partijen elkaar te versterken.

Ten Hag: “We hebben niet zomaar gekoerst op Davy. We wilden in de hele as van het veld dit type spelers. Dan breng je als vanzelf goede mentaliteit in de groep. Davy is een van de spelers die dit ook eist, maar dan moet je wel zelf het goede voorbeeld geven. Dat doet hij.”

De grote, boze buitenwacht schrijft al dat Ajax niet te stuiten is en met z'n ogen dicht kampioen wordt, maar die suggestie werpt de trainer verre van zich. “De weg is nog ongelooflijk lang. We moeten nog tegen alle toppers. Dit is veel te voorbarig. We willen aan het einde van het seizoen bovenaan staan, maar nu kijken we van wedstrijd tot wedstrijd en willen we onszelf verbeteren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >