Kolbeinn Sigthórsson ontbreekt in de selectie voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. De spits is bezig met het laatste deel van zijn revalidatie en moet minuten maken bij Jong Ajax, maar het winterweer zit hem dwars.

Blessure
Het uitduel van Jong Ajax tegen Jong FC Twente werd vorige week afgelast, waardoor Sigthórsson een week stil is blijven staan richting zijn definitieve rentree. "Het was de bedoeling dat Kolbeinn al 45 minuten had gespeeld, maar dat ging helaas niet door," aldus Frank de Boer.

De trainer reageert op een vraag van Ajax Life en geeft ook aan dat het traject voor de nummer negen niet verandert door het winterweer. "Kolbeinn moet eerst minuten maken bij Jong Ajax, daarna komt hij weer in beeld bij het eerste. Hopelijk speelt Jong Ajax maandag wel."

Ondanks het trainingskamp in Brazilië en vervolgens twee weken trainen in Amsterdam, moet Sigthórsson van De Boer dus eerst wedstrijden spelen voordat zijn terugkeer een optie is. De IJslander kampte maandenlang met een schouderblessure.

Jong Ajax staat maandag op De Toekomst tegenover Jong PSV. Als die wedstrijd tenminste gespeeld kan worden, maar het lijkt zondag in ieder geval te beginnen met dooien.

Reacties