Schöne schoot de bal schitterend in het kruis. © Pro Shots

We vroegen aan jullie een verslag te maken van Ajax - ADO Den Haag. En dat deden jullie. We kregen niet alleen veel wedstrijdverslagen binnen, maar ze waren ook nog eens goed. Toch kan er maar een de beste zijn. We kozen na lang twijfelen voor het verslag van Jasper Lindenbergh. Hij wint een plek op de perstribune bij Ajax - Sparta. Zijn inzending lees je hieronder.

Zondag, half drie, ADO thuis, zin in! Door de verregaande interesse van Lille was er voor Anwar el Ghazi geen plek in de selectie. Dat kan eigenlijk maar één ding betekenen: het basisdebuut van Justin Kluivert.

Toen een uurtje voor de wedstrijd de opstelling bekend werd gemaakt, bleek zijn naam ook echt op het wedstrijdformulier te staan! Voor de rest de inmiddels bekende namen. ADO stelde daar een ploeg met vooral een gevaarlijke, snelle aanval tegenover. Met Ashraf el Mahdioui en Sheraldo Becker stonden er bij ADO twee oude bekenden op het veld.

Ajax liet vanaf de eerste minuut zijn intenties zien, druk vooruit en veel scoren. Kluivert etaleerde gelijk zijn klasse en toonde aan dat het vertrouwen van Peter Bosz terecht was. Al in de tweede minuut veroverde hij met een goede sliding de bal om even later de zestien in te dribbelen. Hij werd van achteren omver gelopen, dat had zomaar een penalty kunnen zijn. Scheidsrechter Bas Nijhuis wilde er echter niet aan.

Ondanks het ijzersterke begin van Ajax, was daar ineens een levensgrote kans voor ADO. “Ruben Schaken kan alleen heel hard rennen,” zegt mijn vader altijd. Dat was in dit geval maar goed ook. Hij schoot met links over en zo bleef het dus 0-0. Even later, in minuut 12, was er de inspeelpass van Davinson Sánchez richting Kasper Dolberg. Hakim Ziyech speelde hier op in door slim de diepte in te lopen. Nadat Dolberg de bal had aangenomen, kon hij de vertrokken Ziyech wegsteken. Met de trap van Hakim is doorgaans niks mis, 1-0 dus!

Niet veel later was daar alweer de volgende kans. Een goed steekballetje van de sterk spelende Joël Veltman op Davy Klaassen, die hem vervolgens aan Dolberg gaf. Een sneaky verdekt schot eindigde uiteindelijk op de paal.

Een spectaculaire omhaal van Dolberg op de lat. Een tien voor de uitvoering, zullen we maar zeggen.

Bijna direct hierop volgend was er een goede steekpass van Ziyech op Amin Younes. De kleine Duitser deed iets wat niemand verwachtte. Hij ging naar binnen om zijn rechter op te zoeken. Daar leek dan eindelijk de eerste competitiegoal van dit seizoen aan te komen, maar alsof de goden er mee spelen, ging ook deze bal er niet in.

Na een kopbal van Nick Viergever tegen de lat ging Kluivert op avontuur en versierde een vrije trap. Met specialisten Ziyech en Lasse Schöne is het altijd gevaarlijk. De laatstgenoemde schoot de bal schitterend in het kruis, 2-0!

Na de rust gingen de Godenzonen rustig door waar ze gebleven waren. Er bleven kansen komen, met bijvoorbeeld een spectaculaire omhaal van Dolberg tegen de lat. Een tien voor de uitvoering, zullen we maar zeggen.

Even later zou diezelfde Dolberg de derde van Ajax binnen hebben kunnen schuiven, ware het niet dat Tommie Beugelsdijk hem vloerde. Geen rode kaart voor Beugelsdijk waar deze wel op zijn plek was geweest.

De goal waar zolang op werd gewacht, kwam er uiteindelijk wel. Dolberg gleed na doorkoppen van Klaassen een corner binnen, de eindstand 3-0 stond op het bord! Hoewel de jonge Deen het nooit echt zal laten blijken, leek hij stiekem toch wel blij met zijn goaltje.

Al met al een geslaagde wedstrijd waarin zeker meer dan drie doelpunten hadden kunnen vallen!

Reacties