Later op de avond mag Sinkgraven nog een keer aandachtig luisteren naar Bosz. © Pro Shots

Je kunt veel zeggen van Legia Warschau, maar het is dit seizoen zeker geen muurbloempje in Europa. De Polen maakten in de groepsfase van de Champions League negen doelpunten en kregen er 24 tegen. Met als uitschieter de 8-4-nederlaag tegen Borussia Dortmund.

Door Niels Pach

Peter Bosz kon dus leuke wedstrijden terugkijken als voorbereiding op de confrontatie met Legia. “Jawel, maar er is natuurlijk ook wel wat veranderd in de tussentijd,” zegt de trainer op de persbijeenkomst een dag voor Legia-uit.

Bij die veranderingen doelt hij op de vele transfers in de winterstop. Zeven spelers verlieten de club, Legia haalde daar negen spelers voor terug. “We hebben ons voornamelijk gericht op wat er na de winterstop voor elftal staat. In de vriendschappelijke wedstrijden en de eerste competitiewedstrijd die ze nu gespeeld hebben,” aldus Bosz.

Van de vier oefenwedstrijden won Legia er maar een. En de eerste wedstrijd om het echie in 2017 werd zaterdag pas gespeeld. Legia won met 1-0 van Arka Gdynia, de nummer negen van Polen. Ajax heeft dus maar weinig officiële wedstrijden kunnen analyseren van het nieuwe Legia. Dat maakt de voorbereiding wat moeilijker, geeft Bosz toe.

“Jawel, dat maakt het wel lastiger, omdat we alleen voorbereidingswedstrijden hebben kunnen zien. Daarin wissel je natuurlijk veel. Maar we hebben wel een goed beeld van hoe ze zullen spelen en met wie ze zullen spelen,” zegt Bosz tegen  Ajax Life.

Over wat Bosz precies van Legia weet, wil hij niet veel kwijt. Hij blijft vooral algemeen. “Dit is een goede tegenstander voor ons, hebben Champions League gespeeld, zijn in hele zware poule voor Sporting Lissabon geëindigd, dat zegt iets over hun potentie.”

Hij laat vooral zo weinig los, omdat dat ook weer wat zou kunnen zeggen over wat Ajax daar tegenover gaat zetten. “Ik kan heel veel over Legia vertellen, maar dat ga ik vanavond eerst aan mijn spelers doen. Dat zal mede bepalen hoe wij gaan spelen.”

Reacties