Viergever kwam op zich niet in de problemen, maar spetterend was het evenmin. © Pro Shots

Ajax won met 3-0 van PEC Zwolle en meldt zich weer in de bovenste regionen van de ranglijst. Er werd drie keer op rij gewonnen, maar het spel hield drie keer op rij niet over. Ook zaterdag was het niet fantastisch. Nick Viergever beseft dat het beter moet.

Het grappige is dat Marcel Keizer een betere start beleeft als je kijkt naar de eerste vier speelronden onder Peter Bosz. En toen was het nog net zo goed zoeken naar de juiste mix van spelers, maar we zijn in de tussentijd een beetje gewend geraakt.

We hebben Ajax vorig seizoen vele malen beter zien spelen dan zaterdag tegen PEC, toen zowel Kasper Dolberg als Klaas Jan Huntelaar stonden opgesteld. “Ik heb een heel slecht gevoel overgehouden aan de wedstrijd,” aldus Viergever tegen Voetbal International.

“Dat klinkt misschien gek als je 3-0 wint, maar het ging lange tijd zo moeizaam. Het liep niet, er ontbrak iets in ons spel en ook het vertrouwen is maar deels aanwezig. Het was een geluk voor ons dat er bij PEC weinig geloof was, anders had het verkeerd kunnen aflopen.”

De wedstrijd van zaterdag heeft de discussie over de ideale formatie onder Keizer nog niet weggenomen. Sterker nog, we kunnen nu een week lang hardop nadenken wie er tegen ADO Den Haag toch weer in de spits moet en hoeveel middenvelders er zijn gewenst.

Viergever: “De trainer koos ervoor Dolberg en Huntelaar samen te laten spelen. Dat snap ik ook wel, als je twee van zulke spitsen hebt. Geen enkele verdediging vindt het fijn om daar tegen te voetballen. Maar vandaag lagen de frustraties bij ons. Er is werk aan de winkel, in welk systeem dan ook. Als we zo doorgaan, worden we geen kampioen.”

Reacties