Tot vanmorgen hadden we nog nooit gehoord van Hassane Bandé. Een halve dag later is de linksvoor van KV Mechelen speler van Ajax, voor een vergoeding van 9,5 miljoen euro. Maar wie is Bandé precies? Tijd voor een ouderwetse voorstelvideo.

Het leuke van dit digitale tijdperk is dat je binnen de kortste keren veel meer over een speler te weten kunt komen dan vroeger. Dan las je op Teletekst dat Jari Litmanen naar Ajax kwam en had je verder geen idee. Dat is nu wel anders.

Er is een video van zes minuten beschikbaar waarop we een eerste glimp opvangen van wat Bandé doet als hij zich op het veld op z’n gemak voelt. Grote kans dat de vergelijking met Bertrand Traoré een dingetje gaat worden, ze komen immers allebei uit Burkina Faso.

Op het eerste gezicht lijkt Bandé inderdaad een handenbindertje, die de verdedigers prima bezig kan houden. Ook heeft hij een actie in huis en hoewel niet alle voorzetten aankomen, heeft hij vanaf de flank zeker oog voor zijn medespelers.

We tekenen hierbij graag aan dat een video van zes minuten werkelijk niets zegt over de precieze toegevoegde waarde van Bandé. Dat zal toch echt pas blijken als hij in de zomer van 2018 een Ajaxshirt aantrekt.

Hoe dan ook, we zijn benieuwd!

Reacties