Zo rond de klok van 23.00 uur raakte het vliegtuig vanuit Ibiza de landingsbaan in Rome. Aan boord de negentienjarige Justin Kluivert. Zou hij weten dat er een heel ontvangstcomité voor hem klaar staat in de aankomsthal?

Bij de schuifdeuren waar de aanvaller doorheen komt staan al geruime tijd zo’n honderd supporters van de Giallorossi te wachten. Er wordt gezongen, er zijn sjaaltjes en er wordt met vlaggen gezwaaid. De fans moesten even geduld hebben, want het vliegtuig van Kluivert had enige vertraging.

De aanvaller onderbrak zijn vakantie op feesteiland Ibiza om de transfer rond te maken die al een poosje in het vat zat. Vandaag ondergaat Kluivert de medische keuring, waarna Ajax en AS Roma de officiële persberichten de ether in kunnen slingeren dat de boel echt rond is.

Overigens was het clubkanaal van de Romeinse club maandagavond al op het vliegveld aanwezig om live verslag te doen van Kluiverts aankomst. We zagen de aanvaller ietwat onwennig, maar logischerwijs met een grote lach de menigte begroeten. In het filmpje hierboven zie je de gekte goed in beeld.

Gekleed in een shirtje met een grote Adidasprint erop laat hij alles op zich afkomen. Je kunt je afvragen of zijn nieuwe werkgever het apprecieert dat de verse aanwinst met de concurrent op de borst loopt, aangezien Nike de kledingsponsor van de Romeinen is. Een lokale krant photoshopt het Adidaslogo in elk geval behendig weg, zo zien we iets later.

Zoals dat gaat in Italië heeft Kluivert voor hij het weet een AS Roma sjaaltje in zijn handen en poseert er gewillig mee. Het sjaaltje krijgt, hoe verrassend, ook gelijk een dikke smakkerd. Daarna volgen nog de nodige selfies. De tiener ondergaat het hele proces gedwee. Hoe kan hij ook anders?

Reacties