Veltman vond beide gele kaarten onterecht. © Pro Shots

Joël Veltman moest Schalke 04 - Ajax vanaf de tachtigste minuut noodgedwongen op een televisie in de catacomben van de Veltins Arena volgen. Hij kreeg een tweede gele kaart en moest van het veld. Kijkend naar de televisie ging hij flink los bij de 3-1 van Nick Viergever.

Wij van Ajax Life waren wel benieuwd wat Veltman allemaal heeft geroepen naar de tv. “Alles,” is de reactie van de verdediger. “Op een gegeven moment gingen die Schalke-spelers bij elke bal liggen. Nou, dat doen ze slim. Toen die 3-0 viel zag ik allemaal persmensen uit hun dak gaan en bij die 3-1 hebben ze mij ook wel gehoord. Heb ik even goed gejuicht.”

Bij de 3-1 ging Veltman dus al los. Op beelden van de NOS zie en hoor zijn reactie bij de 3-2. Veltman gooit er een oerkreet uit. Het gaat van: “Jaaaaaaaaa! Lekker!” Bekijk de video hieronder maar.

Dat Veltman in de catacomben stond en niet op het veld kwam dus door twee gele kaarten. Zelf vond hij ze beide onterecht. “Bij de eerste zag ik al dat-ie naar binnen ging en ik zet gewoon een blok, dat vond ik geen overtreding. Het zou kunnen dat het een optelsom was, maar waarvan zou ik niet weten waarvan. En de tweede: ik kan moeilijk verdwijnen uit het veld. En dan geeft-ie een tweede gele kaart...”

Door de rode kaart mist Veltman de heenwedstrijd in de halve finales. Ook Viergever moet toekijken bij de eerste wedstrijd. Hij pakte zijn derde gele kaart van dit Europa Leagueseizoen en is daardoor geschorst.

Reacties