Met het uitvallen van Niklas Moisander en Toby Alderweireld zondag in Zwolle, stond er een piepjonge verdediging op het veld: Ricardo van Rhijn (21), Joël Veltman (20), Daley Blind (22) en Mitchell Dijks (19) vormden de defensie van Ajax. De een na jongste, Veltman, kreeg na afloop een hoop complimenten.

Alderweireld
Maar ondanks dat hij het goed deed, baalde hij wel enorm van de eerste tegengoal. "Ik werd gecoacht door Daley Blind, maar twijfelde een moment en was te laat. Dat reken ik mezelf aan," vertelt Veltman in gesprek met De Telegraaf.

De twintigjarige verdediger moest Alderweireld na een kleine halfuur aflossen, vanwege klachten aan de lies van de Belg. Tijd voor een warming-up was er daarom niet. "Als het spel stil lag, trok ik maar wat sprintjes."

Ondanks die eerste tegentreffer, is Veltman wel tevreden over zijn spel. "Ik denk dat deze wedstrijd heeft bewezen wat ik op trainingen laat zien: dat ik dicht tegen het eerste elftal aanzit. De trainer weet wat hij aan me heeft, omdat we ook bij de A1 hebben samengewerkt."

De Boer was ook positief over Veltman, maar gaf daarnaast nog complimenten aan Alderweireld. "Hij naam geen risico met zijn lies en liet blijken groot vertrouwen in Joël te hebben. Dat vind ik mooi."

Reacties