Veltman kan Ten Hag wel waarderen

Joël Veltman beleeft in Portugal een zwaar trainingskamp onder Erik ten Hag. De aanvoerder laat weten dat de aangetrokken trainer houdt van hard trainen en dat de spelers dat maar al te goed merken. “Veel jongens slapen normaal nooit in de middag, maar hebben nu wel wat dutjes meegepakt.”

Dat de trainingsintensiteit hoger ligt dan bij Keizer steekt de verdediger niet onder stoelen of banken. “Dat merk je qua pijntjes bij de jongens en wat vermoeidheid.” De vele trainingsuren zijn misschien niet altijd even plezierig, maar Veltman ziet genoeg aanknopingspunten voor in de praktijk. “Als je die wedstrijd bij Twente terughaalt: dat kan met concentratie en vermoeidheid te maken hebben.”

Ook over het verschil in spelopvatting tussen Ten Hag en zijn voorganger doet Veltman een concrete uitspraak in gesprek met AjaxTV. “Marcel Keizer wilde veel naar binnen spelen. Erik wil af en toe één tegen één spelen, de buitenkanten sneller inspelen en van daaruit naar binnen. Dat zijn dingen die wel veranderen.”

“Heel knap dat een trainer bij de groep komt en alle namen al weet. Vind ik prachtig.”, complimenteert het jeugdexponent zijn nieuwe baas. Daarnaast geeft Veltman aan dat Ten Hag een sfeer schept waarin iedereen voor zijn plek wil, kan en moet vechten. Ook Veltman. “Ook ik. Als ik hier in Portugal loop te klooien, dan ben je wel aanvoerder, maar dan word je er gewoon naast gezet. Bij elke trainer moet je laten zien dat je er in hoort."

Reacties