Keizer had zich ingesteld op nog een seizoen Jong Ajax. © Pro Shots

Zaterdagmiddag contracteerde Ajax Marcel Keizer als nieuwe hoofdtrainer. Keizer tekende een contract tot 2019, met een optie voor een extra jaar. Algemeen directeur Edwin van der Sar is in zijn nopjes met de aanstelling van Keizer, zo blijkt uit zijn reactie op Ajax.nl.

Van der Sar: “De positie van hoofdcoach kwam eerder vrij dan verwacht. Vervolgens zijn wij de gesprekken gestart binnen het Technisch Hart en de directie. En daarna met de RvC en natuurlijk met Marcel zelf. Dat was allemaal positief waardoor we een nog beter gevoel hebben gekregen bij de keuze voor hem.”

Met de aanstelling van Keizer lijkt Ajax de lijn die onder Peter Bosz is ingezet, door te willen trekken. Van der Sar: “Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan. Met goede en gevarieerde trainingen heeft hij de spelers zichtbaar beter gemaakt.”

Keizer beaamt dat de gesprekken een positief gevoel gaven en geeft aan vertrouwen te voelen vanuit de organisatie. Onverwacht is deze wending wel: “Ik had mij ingesteld om met Jong Ajax komend seizoen weer een goed resultaat neer te zetten in de Jupiler League, maar in het voetbal kan het plots anders lopen. Dit is uiteraard een hele mooie kans die ik met beide handen beetpak.”

Zijn gretigheid steekt Keizer niet onder stoelen of banken: “Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan. Het doel is om de lijn en speelwijze van het afgelopen jaar door te trekken, er een prachtig seizoen van te maken waarbij we uiteraard voor de prijzen gaan.” 

Reacties