VDBeek is een kind van de club en die houden we er graag langer bij! © Ajax Images

Ajax en Donny van de Beek hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2020. De nieuwe verbintenis gaat per direct in en heeft vanaf nu nog een looptijd van 4,5 jaar, tot en met 30 juni 2022.

Basisspeler Van de Beek is blij met zijn contractverlenging: "Ik voel heel veel vertrouwen van de club en denk dat ik hier nog stappen kan maken. Ajax kan de komende jaren iets moois neerzetten en daar wil ik heel graag deel van uitmaken."

Als kleine D-pupil kwam Van de Beek in de jeugdopleiding van Ajax terecht om in 2015 zijn debuut voor Jong Ajax te maken in de Jupiler League. Na dat seizoen werd hij door Ajax verkozen tot Talent van de Toekomst. Zijn debuut in het eerste maakte hij in datzelfde kalenderjaar onder Frank de Boer. Tijdens de uitwedstrijd bij Celtic bracht De Boer hem als invaller tussen de lijnen. Kortom, best een fijn duel om je debuut voor Ajax 1 te maken.

Een paar dagen later debuteerde hij in de eredivisie tegen PEC Zwolle. Zijn eerste Ajaxtreffer kopte hij in december 2015 tegen de touwen, tijdens het thuisduel met Molde FK. Van de Beek is een kind van de club en we houden hem er graag zo lang mogelijk bij.

Tot nu toe speelde de in Nijkerkerveen woonachtige middenvelder 65 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax en maakte daarin 9 treffers. 

Reacties