Het blijft afwachten wanneer Donny weer in actie komt. © Pro Shots

Donny van de Beek was zaterdag van de partij bij een oefenpotje van Ajax, maar nog altijd slechts als toeschouwer. De middenvelder kampt sinds eind vorig seizoen met een liesblessure. Van de Beek sluit snel weer aan bij de groepstraining, maar of hij het heenduel met Sturm Graz haalt?

Door Kevin Van Nunen

Ajax springt voorzichtig om met Van de Beek, want we maken ons op voor hopelijk een lang en druk seizoen. Aan de andere kant moet dat lange en drukke seizoen nog wel worden opgeleukt met Europees voetbal en een impuls van Van de Beek is tijdens deze opdracht zeer welkom.

Het goede nieuws is dat Van de Beek progressie maakt, het slechte nieuws is dat de klok in zijn nadeel tikt. “Donny zit er dicht bij, maar trainde nog niet met de groep mee. Siem (kuit) en Frenkie de Jong (enkel) deden dat vrijdag wel. Het wordt voor dit drietal een race tegen de klok,” stelt Erik ten Hag tegenover onder meer Ajax Life.

De geblesseerden maken dus progressie. Voor Daley Sinkgraven (knie) zijn de vooruitzichten iets anders. “Daley is nog wat verder weg, ook al traint hij wat langer met ons mee. Hij is er nog niet klaar voor om een wedstrijd te spelen. Dat is-ie misschien als hij komende week goed doorkomt.”

De kans op speelminuten voor Sinkgraven vrijdag tegen Anderlecht lijken echter niet heel groot. Hij moet zich eerder richten op een van de twee oefenduels in Engeland. Dusan Tadic is in Birmingham nog niet van de partij. Hij sluit pas enkele dagen voor het thuisduel met Sturm Graz aan.

Ten Hag kan maandag wel Hakim Ziyech weer verwelkomen. Daar was door lang niet iedereen op gerekend en een transfer is nog steeds niet uitgesloten, maar het is voor een trainer natuurlijk zeer prettig als Ziyech bij het begin van een nieuw seizoen weer door de poort loopt.

“Ik heb Hakim gesproken kort nadat Marokko werd uitgeschakeld op het WK en hij was toen erg teleurgesteld, maar hij zei ook gelijk: maandag 9 juli ben ik er weer. Of ik nog had verwacht om Hakim terug te zien? Ik hield er wel rekening mee, ja. Ik weet ook hoe hij erin staat.”

Reacties