Dit beeld zien we de komende finale dus niet. © Pro Shots

Voetballen doe je op het veld. En de prijsuitreiking ook. Dat klinkt vrij logisch, maar dat was het de laatste jaren niet. Maar stel nou dat Ajax de Europa League wint... dan krijgt het de beker gewoon weer netjes op het veld overhandigd.

De Uefa kondigde aan dat de prijsuitreiking verhuist vanaf het erebordes naar het veld. Hetzelfde veld waarop net door beide finalisten is gestreden om de prijs die wordt uitgereikt. Klinkt prima toch? Vinden wij ook!

“Het veld is het podium van de spelers, dus daar moet ook hun succes worden gevierd,” klinkt de uitleg uit de mond van Uefa-baas Aleksander Ceferin. “Plus dat alle supporters dan ook goed zicht hebben op de prijsuitreiking.

Ceferin is de opvolger van Michel Platini, de man die de uitreiking juist liet verplaatsen van het veld naar de hoofdtribune. De spelers moesten dan de trap op, tussen de bobo’s en stropdassen door, en niemand werd er echt vrolijk van.

De Uefa heeft overigens beloofd dat de beker binnen de kortste keren aan Ajax of Manchester United wordt overhandigd. De opbouw van het podium zou slechts vijf minuten in beslag moeten nemen.

We gaan het zien, volgende week in Stockholm!

Reacties