Nu maar hopen dat de spelers van Schalke hun hand niet voor de camera houden. © Pro Shots

Gaat het gebeuren, plaatst Ajax zich donderdag voor het eerst sinds 1997 voor de halve finales van een Europees toernooi? 2700 Ajacieden gaan dat vanuit de Veltins Arena meemaken, de rest is aangewezen op een (televisie)scherm. Daarbij heb je veel keuze. Een gratis, legale stream behoort zelfs tot de mogelijkheden.

Als je thuis kijkt, kun je je televisie afstemmen op RTL 7 of Fox Sports. Als je over beide zenders beschikt, kun je even luisteren welke commentator je het prettigst vindt en daarna een definitieve keuze maken.

Als je bent aangewezen op een stream, is de kans groot dat je uitkomt bij RTL 7. De stream is gratis en je hoeft ook geen moeilijke dingen te installeren. Je moet wel in Nederland wonen of minimaal doen alsof je hier verblijft. Klik vanaf 20.25 uur hier om de stream te starten.

En dan hebben we nog een laatste optie, zonder scherm: de radio, gewoon zoals vroeger. Handig als je onderweg bent. Langs de Lijn op Radio 1 is met twee verslaggevers in Gelsenkirchen om je bij te praten. Je kunt de radiozender uit de ether plukken of via deze stream beluisteren.

Hoe je Schalke 04 - Ajax ook tot je laat komen, in alle gevallen begint de wedstrijd om 21.05 uur. Het volgen van de wedstrijd is ook nog prima te combineren met ons twitterverslag, we zijn te vinden als @ajaxlife. Om het af te maken, plaatsen we ook nog verspreid over de dag foto’s op Instagram.

Reacties