Als je eenmaal op ring 2 zit, zit je ook daadwerkelijk op ring 2. © Pro Shots

Het ophalen van de kaartjes voor de finale van de Europa League is begonnen. Zo’n 10.000 Ajacieden zijn aanwezig bij de clash met Manchester United. Een finale in je eentje is niet leuk en daarom hebben we een tip: haal in Amsterdam samen je finalekaartje op

Er wordt langzaam meer duidelijk over het hoe en wat. Eerst was het belangrijk om een kaartje te kopen, nu is het belangrijk om ook in bezit te komen van je kaartje. Alle 10.000 Ajaxsupporters moeten langs de stadionkassa om hun kaartje in bezit te krijgen.

We krijgen uiteraard vragen binnen over hoe je ervoor kunt zorgen dat je samen met je vrienden op de tribune staat. Wij van Ajax Life hebben het volgende begrepen: meld je met z’n tweeën, drieën of vieren bij de stewards en dan krijg je kaartjes op dezelfde ring. Als voorwaarde geldt wel dat je vanuit Ajax dezelfde ophaaldag moet hebben gekregen.

Regel dit bij de Arena! Als je je kaart komt ophalen, heb je de kans om dit voor elkaar te krijgen. Heb je eenmaal een kaartje binnen, dan kun je niet meer omruilen. Anders wordt de chaos op allerlei fronten uiteraard veel te groot.

Kom samen naar de Arena, meld je samen bij de stewards en je komt op dezelfde ring. Vader en zoon moeten dus, als het ook maar even kan, samen hun kaartje ophalen. Voor vriendengroepen geldt hetzelfde, voor moeder en dochter ook. En ga zo maar door.

Het uitvak is verdeeld over drie ringen. Een kaartje op ring 2 is een kaartje voor ring 2. Je kunt niet wisselen van tweede naar derde ring, maar op de ring zelf ben je vrij om te staan of zitten waar je wilt.

Oh ja, check dit plattegrondje om de Ajaxvakken in de Friends Arena te achterhalen. De vakken van Manchester United zijn rood ingekleurd, de Ajaxvakken bevinden zich aan de linkerkant en kun je zelf wel inkleuren op basis van het rood van de Mancunians.

Hoe het verder precies gaat in Stockholm bij het stadion met de kaartcontrole, merken ook wij ter plekke pas. Niet onbelangrijk: er staat geen naam op het kaartje gedrukt, aan de achterkant is een kaartje wel aan een naam gekoppeld.

Dit is wat we nu weten, meer informatie hebben we ook niet. We kunnen dus geen antwoord beloven op vragen naar meer details.

Reacties