De rode kaart past wel in het seizoen van Tete, het zit niet mee. © Pro Shots

Kenny Tete is boos en gefrustreerd. Na afloop van Legia Warschau - Ajax liep hij leeg. Het moest er even allemaal uit. De verdediger die in Polen de zieke Joël Veltman verving, vindt dat hij geen eerlijke kans krijgt van Peter Bosz.

Door Niels Pach

“Nee, ik geloof niet dat ik een eerlijke kans krijg. Het is gewoon frustrerend, toch. Je traint goed, je werkt hard. Iedereen weet wat je kan. Als iemand niet in je gelooft of het niet in je ziet zitten, dat is frustrerend,” deelt hij met onder andere Ajax Life.

Maar eerlijke kans of niet, Tete bleef in tegenstelling tot kikkers Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer en Anwar el Ghazi wel gewoon bij Ajax. Al had hij best opengestaan voor een transfer in de winterstop. “Natuurlijk wil je weg, maar het juiste moet wel langskomen. Op dat moment waren de goden blijkbaar niet met mij.”

Over welke club aan had moeten kloppen om het tot een transfer te laten komen, wil Tete niks kwijt. “Dat weet ik niet, dat weet ik niet. Dan moet je naar je gevoel luisteren. En ik heb er mijn zaakwaarnemer voor. Uiteindelijk luister je naar je gevoel en mijn gevoel zei dat ik hier moest blijven.”

Dus is Tete nog speler van Ajax. En hij blijft om die reden vechten voor zijn kansen. Al heeft hij geen idee wat hij moet doen om wel een basisplaats te krijgen. “Misschien moet ik op mijn handen lopen.”

“Ik wil ook nog gewoon voor mijn kans gaan, want ik weet wat ik kan. Dat staat niet ter discussie. Ik heb hier mensen om mij heen en blijf gewoon hard mijn best doen, ik hoop dat het beloond wordt. Je weet nooit hoe het kan lopen. Vorig jaar brak ik ook mijn poot, dat had ook niemand verwacht.”

Het is overigens niet zo dat hij niet van Bosz hoort wat hij anders moet doen, de twee praten dus nog wel gewoon met elkaar. “Ik ben een goede jongen, ik praat met iedereen. Hij praat ook met mij. Maar het is niet dat ik bij hem op de koffie kom.”

Wat er dan precies wordt besproken in de gesprekken met Bosz, wil Tete liever niet vertellen. “Hij heeft wel wat gezegd, maar of ik me daar in kan vinden, is een ander verhaal. Het is niet eens voetbaltechnisch, maar ik laat het hier bij.”

Tete heeft in ieder geval een goed gevoel over gehouden aan Legia-uit, ondanks de rode kaart. “Ik ben tevreden over vandaag, het is een domper dat ik een rode kaart kreeg. Verder kan ik in de spiegel kijken en zeggen dat ik alles heb gegeven. Dit is waar ik wil spelen, dit is waar ik hoor.”

Reacties