Zien we Blind straks weer in de Arena? © Pro Shots

De terugkeer van Daley Blind naar Amsterdam lijkt steeds dichterbij te komen. De Telegraaf heeft het zelfs over ‘binnen 48 uur rondkomen’ en een contract van drie of vier jaar.

De deal zou bekrachtigd moeten worden, nog voordat Blind met Manchester United afreist naar Amerika voor een trainingskamp.

Ajax lijkt er veel aan gelegen om de overeenkomst voor die tijd rond te maken zodat de Amsterdammer niet met United mee hoeft in het vliegtuig naar de US of A, maar een enkeltje naar zijn geboortestad kan boeken. Dat lezen we in de wakkere krant.

De duels met Sturm Graz (25 juli en 1 augustus) naderen met hoge snelheid en dus is het zaak om rap te handelen, al kun je je afvragen of die belangrijke wedstrijden voor Blind niet net even te vroeg komen. De beoogde aanwinst is pas net in training en heeft, behoudens een paar potjes met Oranje, al een poosje geen wedstrijden op hoog niveau gespeeld.

Mocht het Ajax lukken om de 54-voudig international te contracteren, dan haalt het, na het binnenhengelen van Dusan Tadic, weer een knappe truc uit. De ervaren Ajacied kent het klappen van de zweep, is op meerdere posities bruikbaar, kent het Ajaxspelletje als geen ander, heeft spelinzicht en geeft de jonge ploeg van Erik ten Hag direct een enorme kwaliteitsimpuls.

Reacties