Erik ten Hag wil in ieder geval een Ajax zien dat doelgerichter opereert. © Pro Shots

Ajax speelt morgen twee oefenwedstrijden ter afsluiting van het trainingskamp in Portugal. Erik ten Hag blikte op de persmiddag in Lagos onder andere vooruit op de duels met Lyngby en MSV Duisburg.

In aanloop naar de klassieker wil Erik ten Hag zijn spelers zoveel mogelijk minuten laten maken in de twee oefenduels. “De laatste wedstrijd was drie weken geleden. Speelminuten maken is ontzettend belangrijk,” aldus de trainer tegenover het meegereisde journaille. “We spelen in twee teams, waarbij zoveel mogelijk spelers richting de negentig minuten moeten gaan.”

In de eerste oefenwedstrijd tegen het Deense Lyngby zal Ajax beginnen met het beoogde basiselftal dat volgende week in de beladen wedstrijd tegen Feyenoord de inhaalrace in de eredivisie een succesvol vervolg moet geven. “Al is het moeilijk inschatten wat de kracht van beide tegenstanders is. De eerste ploeg heeft in ieder geval het voordeel dat ze op het veld spelen dat nog het beste is en ze hebben een iets langere hersteltijd.”

De oefenwedstrijden tegen Lyngby (13.00 uur) en MSV Duisburg (16.00 uur) worden overigens live uitgezonden op Ziggo Sport. Ajacieden die in Albufeira aanwezig zijn, kunnen voor tien euro een kaartje kopen voor beide duels.

Reacties