Museumplein 1995, een van de hoogtepunten uit 25 jaar SV Ajax © Ajax Images

Ajax anno nu is een club voor supporters om trots op te zijn. De finale van de Europa League lonkt! Precies 25 jaar geleden was dat ook zo. Rond de zinderende finales van de UEFA Cup tegen Torino werd Supportersvereniging Ajax opgericht. Doel vanaf mei 1992: Ajaxsupporters binden aan de club.

SV Ajax is daarmee al een kwart eeuw de brug tussen Ajax en de wit-rood-witte achterban. En voor supporters onderling. Tijd dus voor een seizoen waarin we op gepaste wijze het jubileum vieren!

Het bestaansrecht van onze vereniging bestaat uit liefde voor de club, het Ajaxvoetbal en de Ajaxhelden. En dat allemaal op basis van enthousiaste leden. Daarom vinden wij het niet meer dan logisch iets te organiseren waar dat allemaal samen komt. Met Ajax en de Arena zijn we in gesprek om in de Johan Cruijff Arena een wedstrijd te organiseren tussen Ajax Legends (denk aan jouw helden uit 25 jaar Ajax!) en een gerenommeerde internationale Legends-tegenstander.

Gedurende het seizoen halen we herinneringen op aan 25 jaar SV Ajax

Deze Legends-wedstrijd willen we in het jubileumseizoen (vanaf juli 2017) plaats laten vinden. Uiteraard kunnen onze leden en Ajaxsupporters daar dan bij zijn. Een definitieve datum hangt af van de agenda’s en (competitie)schema’s van Ajax, de Johan Cruijff Arena en van die van mogelijke tegenstanders.

Zodra we meer duidelijkheid hebben, informeren we de leden via onze welbekende kanalen- ook over hoe ze dan aan wedstrijdkaartjes kunnen komen.

Een indrukwekkende erewedstrijd voor Ajaxhelden is één ding. Gedurende het seizoen halen we sowieso herinneringen op aan 25 jaar SV Ajax. Dat is met regelmaat te zien op ajaxlife.nl en in onze krant Ajax Life. Onze evenementen staan, waar mogelijk en gepast, ook in het teken van het jubileum.

Zonder onze leden is onze vereniging niks waard. Wij willen heel graag dat jullie je mooiste momenten uit 25 jaar Ajax als supporter met ons delen. Dat mag in geschrift, met foto’s, video’s – de keuze is aan jullie. Met die Ajaxherinneringen gaan wij dan aan de slag, om iets moois te maken dat past bij dit mooie jubileumjaar. Bijdrages kunnen vanaf nu het hele seizoen naar redactie@svajax.nl.

Op naar nog eens 25 jaar SV Ajax. Want; eens Ajacied, altijd Ajacied!

Reacties