Tot de cadeaus voor Halsema behoort ook een shirt van Ajax. © SV Ajax

Hartstikke leuk, zo'n ketting om je nek als burgemeester van Amsterdam. Maar je bent pas echt geïnstalleerd als nieuwe eerste burger van de stad als je in het bezit bent van een Ajaxshirt. Ook Femke Halsema is daar nu van op de hoogte. De Supportersvereniging Ajax bood haar een shirt aan.

Halsema werd donderdag geïnstalleerd door de Amsterdamse raad en trad daarmee officieel in de voetsporen van Eberhard van der Laan, die in september 2017 wegens ziekte zijn functie niet meer kon uitoefenen en niet veel later overleed.

SV Ajax heeft gekozen voor rugnummer 10 vanwege het feit dat Halsema de tiende Amsterdamse burgemeester is sinds de Tweede Wereldoorlog. “Ik wens Halsema succes toe tijdens het uitoefenen van haar ambt en spreek de verwachting uit dat wij net als met haar voorganger komen tot een vruchtbare samenwerking,” aldus onze directeur Fabian Nagtzaam.

“Het doel van die vruchtbare samenwerking moet zijn dat alle Ajacieden en ook uitsupporters veilig en laagdrempelig wedstrijden kunnen bezoeken in haar en onze stad,” vervolgt Nagtzaam. 

“Dank voor dit gebaar namens de supporters,” reageert Halsema op haar beurt. “Naast burgemeester voor alle Amsterdammers wil ik graag burgemeester zijn voor alle Ajacieden in en buiten de stad en daar ga ik mijn best voor doen. Ik kom naast mijn bezoeken aan de Johan Cruijff Arena ook graag een keer kijken tijdens de training.”

Hopelijk lukt het Halsema om haar agenda vrij te houden als de training van Ajax een keertje openbaar is, want veel kansen per seizoen krijgt de nieuwe burgemeester helaas niet. Wie weet komen we haar tegen op een podium, want het is hoog tijd dat Ajax weer eens wordt gehuldigd vanwege sportief succes.

Reacties