De laatste keren tegen Oostenrijkers liep het niet goed af... © Pro Shots

Niet alleen wij Ajacieden kijken al met een schuin oog vooruit naar de loting voor de voorronde van de Champions League. Ze doen in Oostenrijk precies hetzelfde. En de voorkeur van Sturm Graz is duidelijk. “Alsjeblieft, geen Ajax,” aldus de trainer.

Sturm Graz of Paok Saloniki? Dat is de vraag die Ajacieden zichzelf stellen, maar draai het eens om. Omgekeerd is Ajax natuurlijk ook een mogelijke tegenstander voor beide clubs, met FC Basel als de andere smaak die is overgebleven.

Ajax of Basel? Trainer Heiko Vogel hoeft niet lang na te denken over het antwoord op dit vraagstuk. “Basel zou ik prima vinden om tegen te spelen. Als ik kijk naar het sportieve aspect… Nee, alsjeblieft geen Ajax,” stelt Vogel in gesprek met Spox.

“We hebben twee heel goede dagen nodig om Ajax uit te kunnen schakelen, maar een kans om verder te komen, is er altijd,” voegt aanvaller Jakob Jantscher toe. “Kijk maar naar de bekerfinale, waarin we te sterk waren (1-0) voor favoriet Red Bull Salzburg.”

Het medium wijst er nog wel op dat Ajax niet zo’n goede staat van dienst heeft tegen ploegen uit Oostenrijk. Dat klopt. De Ajacieden werden tweemaal van het veld geveegd door Red Bull Salzburg (2014) en waren in de zomer van 2015 – ook in de CL-voorronde – niet opgewassen tegen Rapid Wien.

Wat dat betreft is het voor Ajax wellicht beter om bij de loting van 19 juni gekoppeld te worden aan Paok, maar we vangen ook geluiden op dat de Grieken dit keer een sterke ploeg hebben rondlopen. En of het drie keer op rij lukt om Paok uit te schakelen...?

Reacties